18. märts 2012

Natuke tarkusi

Et ka endal päriselt meelest ei läheks, panen möödunud laupäeval saadud tarkuseterad kirja. Jutt ise siis paras segu nii aiandusspetsialistide kui kutseliste roosikasvatajate räägitust. Nii nagu ta mu kõrvade vahel laagerdunud on.
Ühesõnaga, niipea kui lumi sulanud, veel enne rooside lahtimuldamist, peaks andma neile lämmastikku. Esimene pritsimine teha ka enne lahtimuldamist. Jahukaste vastu (pole õnneks olnud) aitavat kõige paremini Aliette.
Edasi läksid arvamused lahku, kes soovitas väetada ainult Osmocote väetistega, mis aeglaselt mullas lagunevad. Teised kasutasid lühemaajalisi väetisi. Hobusesõnnik pidi ka roosidele väga meeldima ja seda on mul sõna otseses mõttes tonnide kaupa.

Üsna huvitav oli ka loodusfotograaf Urmas Tartese fotokoolitus, kuigi...ma ise pole kunagi aru saanud, miks on vaja endale soetada tuhandete eurode eest tehnikat tegemaks pilte, mille kogu ilu ja värvigamat on võimalik imetleda ainult arvutist spetsiaalse monitoriga, mis otse loomulikult maksab jälle mingi 1500 eurot...aga eks ta üks fännivärk ole, igaühele oma.

Väljas hall, rõske, libe, niiske. Temperatuut +5, sulab. Koerte käpad on porised ja põrandad ka. Isegi pilti tega ei taha. Lumikellukesi meil veel ei ole ja ükski peenar peale kaktustealade pole ka veel välja sulanud.



4 kommentaari:

  1. Millegipärast hilineb minu blogger teiste blogijate postituste näitamisega. Näen alles järgisel päeval kui keegi on midagi kirjutanud :(

    Räägi pisut täpsemalt, et mismoodi need roosid seda hobusesõnnikut tahavad?

    VastaKustuta
  2. Kõigi asjadega on aianduses vist nii, et enda tarkused on kõige targemad, sest tingimused on kõikjal erinevad. Aga huvitav kuulata on ikkagi.
    Mde, ka hortensiad on ühed suured õgardid ja joodikud kah, pane neile ka hoolega seda rammu

    A eks see fotograaf mõtleb samamoodi, et mis kiiksuga inimesed. No pole ju vaja endale kuhjata sadu sorte roose kui võid hoopis terve aasta neid fotodelt vaadata:D

    VastaKustuta
  3. :oDDDDDDDDD
    aga hoopis hullem on, kui ise mõtled, et milleks neid mitmeid kümneid eurosid iga kuu oma küüntesse uputada (kui võiks ju selle eest hoopis mitu roosi osta), aga samas ootad ja igatsed, et neid uputajaid ikka kuhjaga oleks. ;o)

    VastaKustuta
  4. roosid lepivad kanasõnnikuga ka, eks ole!?

    ning olen iga kell nõus, et küünte asemel roosid. veel parem kui pojengid! ;)

    VastaKustuta