18. september 2011

Värvide vikerkaar

Et kõik päris ausalt ära rääkida, alustasime eile Võhma Juurikale minekuga. Jõudsime kohale ka. Oli see üks äraütlemata armas üritus. Ei mingit suurt laadamöllu, parasjagu suurel platsil põnevaid taimi ja toredaid inimesi. Auto sai ka suhteliselt lähedale jätta, seega ei pidanud lillepotte ja mugulaid, higi otsa ees, pikka maad tassima. Teistpidi oli see muidugi väheke ohtlik ka, panid aga saagi autosse ja läksid uuele ringile, ikka ja jälle jäi midagi näppu.

Edasi viis teekond mitte põhja kodu poole, vaid hoopis lõuna poole. Sinna, kus tiikides ujub taevas ja alati mõni vikerkaar varuks on.

Mingi nõiavärk igatahes selle Muhedike aia ja majaga on, sest ajataju kaob seal jäljetult. Minnes korrutasime üksteisele pidevalt, et täna kauaks ei jää ja hakkame normaalsel ajal koju minema...lõppkokkuvõttes jõudsime koju ikka kella nelja paiku hommikul ja tule magamistoas kustutasin napilt enne viit. Täna oli väheke läbipekstud tunne küll, aga sellest hoolimata sai kogu kokkuhamsterdatud saak, mille nimekiri oli lõpuks poolteist A4 lehekülge pikk, ka maha istutatud, mitte ühtki taime ega mugulat pole ripakil. Ainukesena läksid pottidega "lasteaeda" hostad, millele mul sel aastal veel kohta ei ole.
Aega jäi isegi oma aia värvide ja õitsejate nautimiseks. Mu suurjärvistu on peale eelmise nädala paduvihmasid üleajamise äärel, aga roosa vesiroos õitseb vapralt edasi.

Säravaid värve annavad nii suvelilled




Ja ka osa püsikuid on alles oma tõelist ilu näitamas. Õitsemist alustab alles krüsanteem
 ja see eelmiselt aastal Sarastrost saadud taim, mille nimetuse kohal on mul hetkel mäluauk, on üks fantastiline sügisene õitseja, kes alles alustab:
 Neid tegelasi ma ka hetkel ei viitsi aiapäevikust otsida...

 Ussitatar õitseb juba juulist saadik
 Puhkenud on viltuse kilpkonnalille esimesed õied
 Hortensia "Vanilla Fraise", mis puhkes õrnroosana, on nüüd suisa punane
 Sügislille puhmikuid on terve õu täis
Raitaster, rohkem kui meetrikõrgune põõsas, kuid õis tilluke ja õrn. Kuid neid on tulemas palju.
 Männas-neiusilm on ka üks pikaajaline õitseja
ja puhkeda jõudis ka üks rosaariumi kaunimaid uustulnukaid, "Modern Art"




Nüüd aga lähen varakult magama, eelmine poolik öö paneb haigutama.



4 kommentaari:

  1. Meie nägime tee peal selle vikerkaare serva :D Sa oled ikka väga palju ära teha jõudnud, mul on ostunimekiri väiksem, aga ei jõudnud kõike maha panna, käisin metsas sõnajalgadele mulda toomas.

    Sul on ikka hulgaliselt õitsejaid.

    VastaKustuta
  2. Täna on mingi nõiavärk hoopis Su blogiga, hakkan Sulle kirjutama, et see hortensia on jube äge ja vähe sellest, et ma ei saa kommenteerida, viskab eest kogu blogi. Aga onju, suve lõpp on lihtsalt imepärane:)

    VastaKustuta
  3. ilus! järvistu paneb igatsevalt ohkama....

    VastaKustuta