29. märts 2009

Informatsioonist ja selle leidmisest

Mulle tundub, et viimasel ajal hakkan ma hätta jääma asjade ülesleidmisega. Olen lugenud - jah. Kelle blogist - ei mäleta. Õigemini, blogidest leiab pika pingutamise peale veel üles. Hoopis hullem lugu on informatsiooniga, mis leidub kommentaarides, neid pika aja peale tõesti ei leia ja pole abi ka siltidest, sest nii mõnigi kord on kommentaaririda põhiteemast sujuvalt teisele rajale suundunud.
Et iseenda ja ehk ka teiste jaoks elu kergemaks teha, panin alates tänasest üles foorumi, kus kõikvõimalikke linke vahetada-säilitada, vahetuse-äraandmise-jms soove üles panna, ühiseid taime- ja muu ninninännitellimusi koguda-säilitada jne.
Kuna tegemist saab olema suhteliselt kitsale ringkonnale mõeldud suhtluskeskkonnaga, tegin kinnise foorumi. seega ei ole võimalik foorumi teemasid ja sisu ilma kutseta vaadata ja foorumit ei leia ka otsimootorid.
Foorumi kasutajaks saab registreeruda nii, et lingile vajutades avaneb aken, kuhu tuleb siis sisestada küsitud andmed. Edasi tuleb liitumissoov minu meilboksi ja tuttava nime ilmnemisel ma siis ka aktsepteerin selle.
Huvitavat on selles foorumis ka koht nimega Blogosphere, kus saab registreerida kõigi asjasthuvitatute blogid, ilma omaniku nõusolekuta ma seda muidugi tegema ei hakka, enda omad panin kõik sisse.
Nii et kõik asjasthuvilised on oodatud kitsamas ringkonnas kui blogimaailm mõtteid vahetama. Blogimist ei tohiks see küll mingil määral mõjutada, pigem on foorum koht, kus vahetada infot stiilis küsin-vastan.
Lisainfoks veel, et ilmselt jään alates homsest mõneks ajaks koduse arvutita, tahab teine IT-poissi saada, nii et kui ma õhtusel ajal kohe millelegi ei reageeri, on see tingitud tehnikaprobleemidest. Loodetavasti saab ruttu korda.

5 kommentaari:

  1. Idee iseenesest väga hea, olen ise ka privablogi liige juba kümmekond aastat, koondab üle maailma vanu ja uusi ühesuguse mõttelaadiga kokku tugeva sõprusringi, aga see küllaltki suur ajanõudja, mille nimel olen pea kõigist oma lemmikfoorumitest loobunud.
    Mina jään siis sellest välja, mul veel 3 blogi ka ja aeg... ma ei saa ju päev läbi ainult kohvetada :))))

    VastaKustuta
  2. Mina vist veidi piiluksin sinna kui Sa lubad. Kui palju seda aega jääb, aga prooviks.

    VastaKustuta
  3. Ei, Thela! Nii ei saa midagi. Vajutasin lingile, tuli ette tabel, mis tahtis ainult kasutajatunnust ja parooli. Kasutasin enda blogi omi. Aga kord kustutas mul kttunnuse, kord parooli, et need on vigased.
    Kuidagi teisiti peab saama

    VastaKustuta
  4. Selles aknas, kus on Username ja password, on paremal all ka selline roheline mumm kirjaga "Join now". Sellele vajutades tuleb ette uus aken, kus on username, email ja password ja nende all nupp "Create user". Kui sellele vajutada, tuleb mulle meil ja ma saan soovija autoriseerida. Asi tundub töötavat, sest paar sõpra on suutnud juba registreeruda.
    Ja ega ma mõelmudki seda pideva suhtluskohana, rohkem vajaliku info vahetamiseks, milleks kõigile avatud blogspot vahel ei sobi.

    VastaKustuta
  5. Inimene on enamasti pime, loeb juhendit, et esimene kord pole nime ja parooli vaja panna, aga ikka topib. Mina tegin oma vea ka ära, aga siis sain asjale pihta. Aitäh kutsumast!

    VastaKustuta