15. september 2008

Muru niidetud!

Sel ajal, kui mina nõupidamistel ja lennukites kükitasin, suutis mu ülitubli õekene trakatsi Stokkerist ära tuua ja laupäeval läks niitmiseks. Rohi oli küll märg, aga ootamisega, et ehk kuivab ära, ei julgenud küll riskeerida. Oma seitse tundi läks traka seljas, vahepeal käisin toas nina soojendamas. Ja seal, kus mul juba kuu aega tagasi traktoririkke tõttu niitmata jäi, oleks väikese aiatraktori asemel pigem kombaini vaja läinud. Õde ütles, et vahepeal polnud näha ei mind ega trakat, ainult roheline pilv liikus mööda maad. Tutid ja vaalud on püsti ka, ehk saab nädalavahetusel natuke kokku kraapida, ja uuesti niita. Tavaliselt jätame niidetud rohu maha, aga seekord on ikka liiga pikk.
Õunapuude alused on õunu täis, arooniad marjade all lookas ja kuna oma perest keegi õunu ega arooniaid eriti ei armasta, on lindudel ja väikeloomadel pidu. Metskitsed käivad talvelgi õunapuude all nosimas.
Üks päevalill on vähemalt lahti läinud ja kaks tumelillat gladiooli ka. Pildistada ei saa, jälle sajab. Mõned lillesibulad tuleks veel maha panna. Ja Nurga puukooli tahaks jõuda, see Arcocona on mul ikka väga hinge peal.
Ilmamärgid on vastuolulised, kased näevad juba väga rääbakad välja, aga saared ei tee seda nägugi, et kavatseksid lehti langetama hakata. Ju siis ikka öökülma tulekul ei ole.
Sõitsin eile Pärnusse matustele ja õhtul tagasi, läbi heinapallides kergelt küpsekollaseks tõmbuva maa ja mõtlesin, et meil on ikka nii ilus...
Aga sellegipoolest, kaktusesõpradele üks põnev link. Praegu pole muidugi õige aeg, aga kevadel võiks pead kokku panna, seltsis oleks segasem ja soodsam...
***
Päeva lõpuks veel kiired hüpped õue, vihm jäi järgi ja mõned mugulad peenrasse: broodia Triteleia Brodiaca Queen Fabiola 10 tükki ja kirgaslill Chionodoxa luciliae kah 10 tükki kevadiseks silmarõõmuks. Roose sai rooste vastu natuke töödeldud, Clamis Castle ja üks tundmatu roos nägid kurvavõitu välja.

4 kommentaari:

  1. Väike parandus, ära solvu ACRocona, Sul on tähed vahetatud. Lihtsam on õige nimega puukoolist küsida, eks?
    Meie ka niidame veel. Nagu suvel, päris igal nädalal, muidu ei saa kevadel kulust jagu.

    VastaKustuta
  2. Aitäh...see on, kui valesti meelde jääb ja kontrollida ei viitsi :(

    VastaKustuta
  3. Ma ei tea, kas Sa oled postitust täiendanud või ei lugenud ma teda algul väga hoolikalt. Broodia meil küll maas ei taha talvituda, teda peaks kasvatama nagu gladiooli. Kevadel maha, sügisel üles.

    VastaKustuta
  4. Tore :(. Broodiatega siis kukkusin sisse. Usu veel paki peale kirjutatut...aga ega see esimene ega viimane kord ole, alati pole ju kohe kusagilt kontrollida. Õnneks need mugulad polnud ka väga kallid.

    VastaKustuta