21. september 2008

Kaks toimekat päeva

Mida järeldaks miss Marple faktist, et arvutihiir on mullane? Ilmselt seda, et tõsiselt töine nädalavahetus on olnud. Nädala sees käisin korra Bauhofis ja reedel ka Horteses, midagi väga hirmilusat ei leidnud, aga üht-teist jäi ikka näppu. Eilne päev aga algas sirelivõsa ja kreegivõsa raadamise ja kändude juurimisega. Sest lisaks teadmisele, et meil on garaaz, võiks sinna ka autoga pääseda. Ja vajalikele killustiku- ja mullakoormatele võiks ka ju olla muu koht, kui keset õue. Müttasime õega kahekesi terve päeva, vahepeal sai koos naabritega veel tee peal killustikku laiali lükatud ja siis polnud midagi imestada, kui õhtul valutasid absoluutselt kõik kohad. Pikalt läks ka, traktori järelkäru võtsin küljest ära juba taskulambi valgel.
Olles saunas oma ihu ja hinge puhtaks kasinud, oli algne idee küll selline, et täna end enam väga higiseks ja mullaseks ei aja, aga hunnik mugulaid ja muid asju ootas maassesaamist ja kalender teatavasti ei oota. Ilm oli ka nii imeline, et toas olla ei raatsinud nagunii. Nii avastasingi end natukese aja pärast mullakäru tirimast, selg märg ja nina mullane. Kui õhtul päeva kokku võtma ja etikette kaustadesse panema hakkasin,selgus, et mulda sai 20 eri sorti ja 86 ühikut. Põhiliselt kevadisi õitsejaid,ja mõned kõrrelised, mis on mu viimase aja nõrkuseks ja sobivad imehästi meie kivimürakatega.
Mulda on vaja ja palju. Selle tellimisega võib küll alt minna, nagu mul paar aastat tagasi juhtus, kui väidetavalt sõelutud muld oli veel vaesem ja paakunum kui meie kohalik ja õigupoolest kõlbas ainult pinnatäiteks. Eks tuleb mõnda teist kohta proovida, sest kotthaaval Biolani osta pole just eriti mõistlik. Ja kuuri vundamendiaugust välja kaevatud muld on tänase seisuga lõplikult otsas. Ideid aga on oi kui palju.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar