9. juuli 2017

Surnuaiapüha

, kommenteeris Lepatriinu, kuuldes, mis mul nädalavahetusel plaanis on. Paraku jah, üks osa ja üks ebameeldivamaid aiapoe tööst on hukkaläinud taimede väljaviskamine. Ja kui mõni aiand üritaks väita, et neil seda ei juhtu, siis on see ilmselge vale. Nii nagu juhtub aias, et mõni asi läheb täiesti arusaamatul põhjusel välja, nii läheb ka müügiplatsil. Ja kui tegeleda piiri peal olevate haruldustega, tuleb see väljaminek lihtsalt eelarvesse sisse arvestada. Sel aastal ootasin eriti hullu olukorda, sest sügisel ma ei lootnud isegi eriti kevadet näha ja taimedest oli täiesti ükskõik, aga õnneks oli talv leebe ja isegi trompetipuud, ambrapuud ja trompetõied elasid talve pottides üle. Pigem oli kadusid täiesti tavaliste taimede hulgas.
Seega enne seda vastikut tööd tuli end positiivsete emotsioonidega laadida ja üks aiatiir teha. Positiivseid emotsioone tuli kohe kuhjaga, pärast kuut aastat ootamist ja ühe varre kasvatamist on esimene kuldking hakanud õitsema
Pojenge puhkeb iga päevaga juurde, Golden Wheel ehk Kullakera

 Crazy Daisy

 Candy Stripe esimene õis puhkemas
 Sequestered Sunshine
 Garden Treasure õis on suur nagu supikauss
 Green Spider
 White Emperor
 Pink Hawaiian Coral

Ülejäänud osa päevast viskasin hammaste kiristades potte tühjaks ja pisut jääb seda tööd veel homsekski, sest kõiki püsikuid ja pojenge ma üle käia ei jõudnud, enne hakkasid jalad all risti käima. Midagi pole teha, mu füüsilise jaksamise aeg on piiratud ja selle ületamine lõpeb alati halvasti.

8 kommentaari:

  1. Ohh, kui ilusad tegelased! Kahju jah, aga eks ta nii on, et vahest saavad mõned hukka. Pole parata. Kalli.

    VastaKustuta
  2. Hakka või isa ka pojenge tahtam, üks nunnum kui teine :) Tööga peabki oskama piiri pidada, eriti peaks sina olema selle selgeksa õppinud

    VastaKustuta
  3. Vabandan, et tülitan. Seoses surnuaiapühaga: mul on nagu meeles, et ostsid eelmisel aastal kallaspapli "Purple Tower". Kuidas ta Sul edeneb? Minu küsimus on ajendatud enda ebaõnnest. Eelmisel aastal istutatud pappel viskas meeletult pikkust, külmade tulekuks polnud veel lehti langetanud ja kevadel esialgu eluvaimu sisse ei võtnud. Lehti ajab juure pealt, ülejäänu on kuivanud. Kole kahju on. Tahaks teada teiste kogemusi. Aitäh!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kallaspaplit mul küll ei ole. Juttu võis olla mustast leedrist Black Tower, aga selle soetasin alles tänavu kevadel ja hetkeseisuga on istutamata.

      Kustuta
    2. Aitäh vastamast. Mõtlen 22.07.2016 postitust. Haide aiast toodud.
      https://thelaaed.blogspot.com.ee/2016/07/sai-pisut-hulgutud.html

      Kustuta
    3. Selle kallaspapli koha pealt on mul igatahes täielik mäluauk, kuhu ma ta panin. Paar kohta on, kuhu ma sel suvel veel üldse kaevuda pole jõudnud.

      Kustuta
  4. Oo, pojengid, nii kaunid. Kahju muidugi, et neid hukkujaid on, aga jah. Ja kingake on ka armas.

    VastaKustuta
  5. ILus ringkäik.
    Hukkujateta ei saa vist keegi hakkama :(

    VastaKustuta