16. juuli 2017

Sääsepõrgus

Mitmelt poolt olen kuulnud, et sel aastal sääski peaaegu ei olevat. Mis mõttes ei ole...kui soovite, võib saata, sest sel aastal tundub, et kogu sääsepopulatsioon on otsustanud Kersallu kolida. Ja see pole ainult minu, vaid ka naabrite arvamus. Peale seitset õhtul, kui päike meie aiast puude taha peitu poeb, on täiesti võimatu väljas olla. Veel enam, ka aknaid ei saa lahti hoida, sest siis ründavad peletised tuppa. Suured, näljased ja sel aastal kuidagi eriti mürgised, nädal aega käisin sinise silmaalusega ringi, sest üks tõbra suutis parema silma nurgas verevalumi tekitada. Käed on samuti sääsehammustustest sinikaid täis, sest eriti hea meelega ma endale mürke praeguse tervisega peale ei pane ja noh, silmalaugudele ja muudesse õrnadesse kohtadesse nagunii panna ei saa...ja need leiavad need elukad kohe ja eksimatult üles.
Eilne pikk sõit möödus õnneks tänaste tagajärgedeta, pigem oli positiivse energia laks, sai rohitud, niidetud ja üht-teist ka istutatud, mõned tellimused homseks kokku pandud, ühesõnaga mõnus päev oli. Sääskedest hoolimata. Istuda küll eriti ei tahtnud, sobisid liikumine ja lamamine.
Pilte täna ei ole, fotoka akud olid tühjad ja eriti pildistamistuju ka polnud.

5 kommentaari:

  1. Sääskedega on huvitav lugu küll, meil on neid keskmiselt aga vastupidi sinu kandile, pole nagu üldse mürgised. Ei tea, millest see sõltub.

    VastaKustuta
  2. Rõõm kuulda, et pikk sõit teisel päeval enam halvasti end tunda ei andnud.
    Aga tõesti, sinu juures ikka kohe oli sääski keset palavat päeva ka, kuid meil on peaaegu mittemidagi.

    VastaKustuta
  3. No meil ka neid jagub. Ja siis veel hullemad, kihulased. Õhtuti õue ei saa kahjuks. Mu meelest saabusid nad sel aastal hiljem, sest tavaliselt kusagil siin suve keskel tuleb mingi vahe, vähemalt meil. Loodetavasti jääb sul ka neid vähemaks.

    VastaKustuta
  4. Ei tea miks sääsed on sel aastal teie kandi vallutanud,meil õnneks üksikud ja õhtud on mõnusad ilma sääskedeta.

    VastaKustuta
  5. Meil on vähe. Kohe kevadel oli vähe. Aga arvan põhjuseks selle, et mere ääres roostikes on seisva vee loike ja seal on sääskedel hea sigida.

    VastaKustuta