9. aprill 2017

Urbepüha,

kristlikus kalendris palmipuudepüha. Oligi vaikne ja rahulik päev. Kuna laupäev oli seekord erandlikult tööpäev toreda üritusega, siis tuli täna kodutöödega ühele poole saada ja aeda jõudsin alles pärastlõunal, aiatööde tuju ei tulnudki ja ilma tujuta pole mõtet midagi isegi alustada. Jalutasin küll. Võrkiiriseid tuleb üha juurde.

Kive, sammalt, kuldtähti ja sinililli on meil sadade ruutmeetrite kaupa




Ja õie oli avanud esimene ülane, varsti lisanduvad sadade ruutmeetrite kaupa valged ja kollased ülased...seejärel tuleb nõlvadel lõukannuselilla ja endal pole vaja neil nõlvadel midagi teha, loodus möllab omapäi.

Vaikselt nokitsedes on ka aia enam-vähem püsikupealsetest puhtaks saanud, jäänud on veel jupp idapoolset majaotsat peenart ja tiigiäärne ja muidugi kõige suurem ja tüütum töö, müügiplats...kuhu homme tullakse juba ilukirsse ostma, hooaeg tundub varakult hakkavat. Veebipoe tellimusi on ka selline patakas kogunenud, et nende täitmiseks kavatsen mai alguses põhitöölt puhkust võtta, et see hunnik läbi närida...aga üks tegevus ongi tihti puhkamine teisest ja lihtsalt diivanil raamatu lugemisega olen ma viimased kuus kuud tegelenud ja sellest hakkab natuke kõrini saama.

6 kommentaari:

  1. Võrkiiriseid ei ole kunagi palju!Kahjuks osad mul kapriisitsevad ka.

    VastaKustuta
  2. Niimoodi hiilides hakkabki õuehooaeg pihta ja varsti läheb kiireks suveks.
    Hiliste tärkajate vahele varajasi õitsejaid panna on väga lohutav. Millegipärast ma ei jõudnud sygisel võrkiiriste hankimiseni, poodides neid justnagu ei olnudki, tulpe-nartsisse jm tavalist sai kyll ostetud.

    VastaKustuta
  3. need sajad ruutmeetreid kus loodus isepäi möllab teevad pisut nagu kadedaks lausa :)

    VastaKustuta
  4. Jah, looduslikku ülasevälu tahaks endalegi aeda.:)

    VastaKustuta
  5. Kevadised metsavälud on ilmelised paigad!

    VastaKustuta
  6. Õitsvad metsaalused on imeilusad.
    Eelmise postituse kohta- oled ilmselt hea ostu teinud

    VastaKustuta