23. aprill 2017

Jüripäev

Kui mujal Eestis olevat veel lundki olnud, siis meil säras hommikust saadik pilvitus taevas päike. Kindlate aiaplaanide hulka kuulus rooside ja pojengide väetamine - ma pole mitu aastat midagi väetanud, aga kuuri all vedeles potistamise ajast veel kaks poolikut kotti päris head profiväetist, otsustasin selle ära kasutada, sest miski ei säili igavesti. Eks hiljem näeb, mis tulemustega.
Siis tuli nälg kallale ja tuli tuppa sööma tulla...ilm aga läks järjest ilusamaks ja kuidagi narr oli toas raamatut lugeda, ajasin kuuri alt oma rohelise iseliikuri välja ja hakkasin mändide alt oksasodi korjama ja põletama. Suured männid on ilusad küll, aga see kuivanud ja allakukkunud oksade koristamine igal kevadel päris hulk tegemist. Tuul oli tugev, aga mitte külm ja tuld julgesin teha ainult vulkaanis. Ja ka siis ei saanud korraga palju põletada, sest kulu on ümberringi palju veel.
Vahepeal nokitsesin liivahunniku servi lamedamaks, palusin naabrimehe appi üht kivi tõstma, mis liivahunnikust välja tuli, nokitsesin veel...no aru ma ei saa, kuidas see naat mõnuga puhtas valges liivas kasvab, igatahes tõmbasin sealt meetreid naadirisoomi välja...alustasin ühe ammuhaudunud projektiga, millest on vara veel rääkida...igatahes mõnus päev oli, nägu on mõnusalt päikest saanud ja mõnus väsimus kontides.
Pilte tegin ka, aga ainult telefoniga, ja miskipärast keelduvad täna mu arvuti ja telefon omavahel suhtlemast. Uue pildiringi tegemiseks fotoaparaadiga aga on jalad liiga väsinud.

5 kommentaari:

  1. Meil oli selline vahelduvate lumevihmahoogudega sandipoolne ilm aga päris tubasena ei saanud minagi olla. kevadel on raske toas püsida :)

    VastaKustuta
  2. Jah. Kevadel toas istumine on nagu eriti peenike piinamisviis.

    VastaKustuta
  3. Ahh, ma vaatan, et kas sa oled meile logo teinud? Või mida see A seal raamatu otsas tähendab?

    VastaKustuta
  4. Nädalavahetus oli tõesti mõnusalt päikseline.:)

    VastaKustuta
  5. Oli kõike, päikest, uduvihma, veidi lund ja rahetki. Päikest kõige rohkem

    VastaKustuta