30. märts 2017

Tatsume tasakesi

soojema ja valgema aja poole, mina ja kevad käsikäes, koerad ja kass saatmas. Mitu päeva on olnud päikeseline, aga niivõrd lõikava külma tuulega, et väljas ei oleks saanud ka siis midagi teha, kui oleks aega olnud.
Eile käisin Jänedal avatud talude infopäeval, sest ka seekord on plaanis osaleda ja osa nänni nagu turvalindid ja õhupallid sai juba kätte ka. Häid tuttavaid aiainimesi sai kallistada, päris mitmeid. Tagasiteel tegin telefoniga varakevadisest Harjumaast mõned klõpsud. Jäneda paisjärv
Jägala jõe vesiveski
Põld ja pilved Peningi lähedal
Tänaseks oli kirjatööde kuhi üle pea kasvanud ja enne lõunat arvuti tagant püsti ei saanud. Siis aga läksin ja tõin omakülakalurilt ühe alles hommikul võrgust välja võetud meriforelli filee, mis sai kahekümne minutiga hõrguks ja küpseks ning pärast lõunat lubasin enesele tunnikese aias hullamist. Päris mitu roosipeenart sai pika sooja sügise jooksul vohanud umbrohust puhtaks. Aiatiiger suutis end ka pildile sokutada :)
Tommasianuse krookus on õitsema hakanud, teised veel mõtlevad
Sinililli on juba päris palju, nende hiilgeaeg, kui terve pärnadealune sinetab, on siiski alles ees.
Puškiiniad ka veel päriselt ei õitse, tulevad esimesed õied lahti. Kuigi päevad on olnud päikeselised. 
Lumeroos pole ka lahti läinud, kuigi lubab, lubab sel aastal. Oli pildistamise ajal nii puu varjus, et pilt jäi tegemata. Võrkiiristest õitseb endiselt ainult Alida. Teised alles tulevad.

Selle aasta moto on, et hoia ennast ise ja siis hoiab sind ka jumal. Sellepärast ühegi tööga üle ei pinguta. Tegelikult peaks selle moto välja trükkima ja mitmesse kohta seinale panema :)

4 kommentaari:

  1. Merekliima ka vist kuidas kunagi, mõnikord on kevad teitel hilisem, mõnikord varasem. Tänavu meil aias küll veel sinilill lahti ei ole ja pushkiiniate ninaotsakesed on alles näha, võrkiiristest rääkimata.

    VastaKustuta
  2. Meilgi vaid aimatava õienupud sinililledel ja puskiiniate 0,5 cm ninad. Üldse kuidagi visalt edeneb aga eks olnu ju külm ka. see siltide mõte ei ole ülse paha, vahel kohe ei saagi muidu mõistust peas hoitud. Hoia ennast südamest

    VastaKustuta
  3. Nii ongi - tasa sõuad, kaugemale jõuad. Rabelemine teeb ainult närviliseks ja väsinuks

    VastaKustuta
  4. Meil õitsevad paar lumikellukest, mul on mitu potti sibullilli kolimise käigus kaotsi läinud, uued krookused alles pistavad ninasid. See mitu ilusat päeva vahepeal oli väga kosutav, tänane oleks nagu puhkepäevaks vahele pandud. Kosu ja naudi, oma aias oled Sa ainus hindaja ja ytleja ;)

    VastaKustuta