13. märts 2016

Õuetiirud

Nädal oli jälle väga tõine ja kadus märkamatult käest. Esmaspäeval sai tsutt Tartus käidud, õnneks ei pidanud ise sõitma, ilm oli lörtsine ja udune. Paaril päeval küll näitas päikest, aga selle paistel peesitada polnud aega. Ning täna on jälle hall ja röske 0,6 kraadiga üle nulli.
Eile oli selle eest ilus ja sai lausa mitu tiiru õuel tehtud. Lund on meil endiselt rohkesti, selline ebameeldiv koorik, mille puhul iial ei tea, kas jalg jääb kandma või vajub läbi. Valgus aga juba täiesti kevadine.

Esimese tiiru tegin fotokaga. Teise Mihkliga, kes käitus rihma otsas nagu kevadine vasikas ja oskas mu lumme käpuli tõmmata. Kolmanda linnast värsket mereõhku hingama saabunud sõpradega, kes tahtsid osooni kotiga koju viia. Lubasin neile lahkelt terve autotäie, meil sellest puudust pole.
Lumikellukesi on nüüd juba igal pool ja kuna sai neid eelmisel aastal metsa alt ka roosipeenardesse asustatud, siis on ka seal kenasti kodunenud ja õitsemas. Sinililledest on meil endiselt ainult lehed.
Talvised tormid on päris palju suuri oksi murdnud, kui lumi ühekorra ära sulab, saab koristamist ja põletamist olema. Tiigid on endiselt jääs.

Milleks maad mööda kõndida, kui ülevalt näeb kaugemale ja jalgealune on kuivem, arvab Aalu. Tema on selline kass, kes kaasas jalutamas käib.
Kõik külmaõrnad tegelased nagu hõlmikpuud, krüptomeeria, sooküpress, ebaküpressid jne. paistavad kenasi elus olevat. Samuti on pottides talve suurepäraselt üle elanud väidetavalt külmaõrnad walteri küüvitsad.
Eelmisel aastal samal ajal oli kõik juba ammu täiesti lumevaba, pilt tehtud möödunud aasta 12.märtsil. Praegu on see ala veel viieteissentimeetrise lumekihi all. 
Keegi kuskil mainis, et mis sellest kevadest ikka oodata, küll ta tuleb niikuinii. Muidugi tuleb, aga mulle see kevadeootusetunne meeldib. Hea on teada, et ilmad lähevad valgemaks ja soojemaks ja varsti ta ongi käes. 



7 kommentaari:

  1. Mullegi meeldib see kevadeootus.Tore,et kõik talvitujad ilusti alles.Meilgi enamus lumise kooriku all, talvekahjusid veel ei näe,aga kaktused on kindlalt kahjustustega-mil määral ja kas kõik alles selgub siis kui lumi läinud.

    VastaKustuta
  2. Jep. Tuligi kätte. Veel paar nädalat mõnusat alguse imetlemist ja hakkab suvine möll pihta

    VastaKustuta
  3. Optimistid :) suvine möll hakkab suvel /Tujurikkuja/ Aga meil on palju talvem, ei mingeid lehti ega ninasid. Läheb veel aega. Ma olen igal aastal seda kevadet kui printsi valgel (või siis rohelisel) hobusel oodanud ja alati on tma kas liiga vara või liiga hilja tulnud ja sel aastal ma kohe jonni pärast ei oota :D Vaadaku ise kuidas hakkma saab :P

    VastaKustuta
  4. Meil pole ka veel mingeid hobuseid. Printsidest rääkimata. Aga sellepärast ongi überhuvitav, et mis toob järgmine nädal. Isegi kõige lumerohkematel talvetel on aprilli alguses esimesed krookused õides ja kuidagi on loodus sellega hakkama saanud. See on siis umbes kolme nädala pärast. Polegi enam palju.:)

    VastaKustuta
  5. Kuskil tundub tõesti, et pole palju jäänud, aga meie elame ilmselt teisel planeedil ja mina julgen küll öelda, et no ikka läheb veel aega :D, elame sügavates hangedes ja peale valguse pole mingeid märke saabuvast, isegi külma oli täna varjus terve päeva -6C
    Huvitav, kas need walterid sisemaal ka nii kenad oleksid?

    VastaKustuta
  6. Mina küll ootan printsi. Ja täna tõin esimesed märtsikellukesed vaasi. Lumikellukesed olid ka poollahti, kuid liiga lühikesed. Muu on kõik lume all.

    VastaKustuta
  7. Walterid on sisemaal sama kenad, eriti kui nad tuule käes pole :) Mina andsin omad Margotile, ühe jätsin endale ja istutasin linnukasse. Külm neid küll näpistanud pole. KSJ-l linnaaeda istutatud kasvavad kenasti põhjaküljel.

    VastaKustuta