27. märts 2016

Esimene tõeline kevadpäev

Juba neljapäeval aimus õhus kevadet. Õhtune töökoosoleku toimus Kernu mõisas, ilus koht oli. Ühtki mõistilikku pilditegemise riistapuud kaasas ei olnud, tuleb leppida tahvelarvuti kvaliteediga.

Kaks järgmist päeva olid tuulised ja vihmased, välja ei kippunud. Rahvatarkuste järgi poleks koristada tohtinud, aga just nimelt seda sai tehtud, sest tööinimese jaoks pole eriti valida midagi. Väga kiireks ja tihedaks kipub viimasel ajal minema ja kodutööde jaoks on pühad ja puhkepäevad.
Laupäeva õhtul sai Lepatriinud külla meelitatud, tegime sauna, toidulaual Maksimarketist pärit täidetud munad ja singirullid, kuna meil pole eriti kombeks õhtuti süüa. oli sellest rohkem kui küll.
Täna hommikul silmi avades oli selge, et pühapäevaks lubatud päikesepaiste on kohal ja nüüdseks on okstekoristusest ja püsikupealsete koristamisest kondid kergelt haiged. Näis, mis homme saab, see talvel lödiks istutud kere on ju kevadel nii jõuetu :)
Lumi sulas silmnähtavalt ja ninasid ja ninakesi muudkui kerkis ja õisigi tuli päeva jooksul üha juurde. Gargari krookused, mitu aastat vindusid, nüüd on vaikselt paljunema hakanud
 Tulpide ninad tulevad sellise hooga, et seda on peaaegu kuulda.
 Kõik variegata pukspuud on talve üle elanud ja harmoneeruvad lumikellukestega kenasti
 Puškiiniad ärkavad
 krookused nimetust segupakist
 Potis talvitumine, ilma soojustamata, walteri küüvitsad. Mitte ükski pole kannatada saanud. Kui paar salapärasel põhjusel pikali kukkunud potti välja arvata, aga neiski on taimed elus ja korras.
 Kaktused on välja sulanud ja kivila enam vähem okei. Kivirikke peab harvendama hakkama.
 Cruenta päras olin päris mures, buldooser oli sellele korraliku jäise lumevalli pähe lükanud. Täna selgus, et kuuseke on terve, murdunud oli ainult toestuskepp. Puhh.
 Kaktused on kah enam-vähem õnnelikud, mõningaid kannatanuid on.
 Pojengiala on aga alles paksus lumes.
 Esimesed kuldtähed, vaevalt 2-3 sentimeetrit kõrged, aga siiski õitsemas.
Lepatriinu maadles üheksapealise lohega ehk pügas metsviinapuud, mis oli suutnud end teise korruse räästasse kinnitada, Nüüd on terrass harjumatult lage, aga küll kasvab tagasi, kiiremini kui tahaks. Natuke sai puukuuri jäänuseid lammutatud ja püsikupealseid põletatud. Lepatriinuisand ajas vulkaani kurjaks, tuul oli tugev ja suurt lõket teha ei saanud. 
Päeva lõpuks näitas äsja soetatud nutividin, mis lisaks sammude lugemisele mõõdab ka iga tunni aja tagant vererõhku, pulssi, hingamissagedust ja tontteabmidaveel, et olen koduõuel maha tammunud viis ja pool kilomeetrit. Põlv pidas vastu. Näis, kuidas homme on :)



9 kommentaari:

  1. Meilgi hakkas täna sulatama, aga õied ja ninad on ikka veel lumes. Ainult lumikellukesi tekib kõikjalt juurde.

    VastaKustuta
  2. Kollaste krookuste juurest paistab, et miskit muudki on veel elule tärganud! :P Esimese vaatamisega kohe ei märganudki.

    VastaKustuta
  3. Meil on krookused veel maa sees, ja kirun ennast, et miks neid nii vähe ja ainult yhes kohas peab olema.
    See esimene õuetööpäev on alati kõige magusam. Kevade oma eriline lõhn, päike, kõikvõimas reha, aardeleiud st meeldivad taimeavastused peenardes :) kuidas saab ilma selle kõigeta elada.

    VastaKustuta
  4. ma arvan, et hommikuks pole meil enam lumeraasugi ja sab hakata ninasid inspekteerima :) kevadine algus on alati väga mõnus

    VastaKustuta
  5. Jah, loodetavasti tuleb veel selliseid päevi. Krookused venisid ühe päevaga poole pikemaks. Aga meil nad veel ei õitse.

    VastaKustuta
  6. Oi kui palju sa oled jõudnud! Ja see on tõesti tore, see ninade ärkamise kuulmine :) Mmm....küüvitsad :)

    VastaKustuta
  7. Oli vägadi mõnus kevadpäev tõepoolest!

    VastaKustuta
  8. Sul sama suur suvi käes kui Mildal. Mina veel ootan. Mis kivirikke sa seal lammutama hakkad?

    VastaKustuta

  9. Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

    FadoExpress là một trong những top công ty chuyển phát nhanh quốc tế hàng đầu chuyên vận chuyển, chuyển phát nhanh siêu tốc đi khắp thế giới, nổi bật là dịch vụ gửi hàng đi đài loangửi hàng đi pháp và dịch vụ gửi hàng đi canada uy tín, giá rẻ

    VastaKustuta