3. märts 2016

Õhus on kevadet

kuigi teisipäevane hommikutemperatuur oli -9,1, kolmapäevane -6,2 ja täna ainult -2,1 , siis hommikutel on olnud taevas eresinine ja päike säranud. Päevased temperatuurid aga siiski ilmselt tõusnud plussi, sest lumekuhjad on madalamaks vajunud ja mõned kohad suisa paljaks sulanud. Öösel külmetab, päeval sulatab ja kogu maapind on kaetud tihke valge koorikuga, mis on kõva nagu betoon ja millesse isegi suurte raskete koerte käpad enam jälgi ei jäta.
Aga vähemalt on valge. Hommikud on valged ja isegi õhtuti saab juba valges koju. Mitte küll alati, esmaspäeval sõitsin pimedas ja udus, silme eest väsimusest hall. See juhtub, kui pikalt logelenud inimene hakkab äkki täie rauaga 14-tunniseid tööpäevi tegema. Nädala teises pooles õnnestus tempo õnneks juba rahulikumasse rütmi tõmmata.
Uus nädal tõi palju uut. Uue lisatöö. Uue arvuti - ma pole elus aru saanud, mis neis Macides erilist on ega saa nüüd ka. Kasutusmugavus? Ma ei kasuta läpakat peaaegu mitte kunagi selle ees küürutades, vaid kodus ühendan sellele alati taha klaviatuuri ja suure ekraan, õppetund töötervishoiuarstidelt. Meil ei tööta mitte keegi ainult läpakaga, kui arvuti juures on vaja veeta üle paari tunni päevas. Läpakas on kaasavõtmiseks nõupidamistele ja reisidele. Kuna Macile oleks vaja osta nendeks ühendusteks paar lisajubinat, mis hinna järgi otsustades tunduvad puhtast kullast ja teemantitest olevat ja firma nende eest ei maksa, vedeleb Macbook laual ja töötan endiselt oma vana Delliga.
Tulid ka esimesed selle aasta paljasjuursed ja kuna ainuke õige temperatuuri ja hämarusega koht nende hoidmiseks on hetkel saunaruum, siis näeb see välja selline
Ostjate huvi odavate paljasjuursete vastu on senini aga väga leige, aga pole midagi, kui kaela jäävad, tuleb lihtsalt ära potistada ja kõrgema hinnaga müüa.
Palju mul sel aastal aianduse jaoks aega on, on üldse kahtlane. Praegu tundub, et ega eriti vist ei ole. Teeb nii palju kui jõuab.
Häid uudiseid on ka, eelmisel nädalal antud onkoloogiliste analüüside vastused olid puhtad, ei mingeid sõrgu. Edasi järgmise kontrollini juunis :).
Mõningad esitlevad juba õitsvaid lumikellukesi. Eks nädalavahetusel peab vaatama, aga ma kahtlen. Meil on küll soojem kui sisemaal, aga puude vahel liiga pime.

7 kommentaari:

  1. Kus on noored perenaised, keskklassi koduaedade kuningannad? Need, kes, nagu ma ise 12-13 aastat tagasi, ostaksid tyhja aia täiteks justnimelt muuhulgas odavaid paljasjuurseid pysililli ja mitte 2-3, vaid 12-15-18 tykki?
    Nad on Soome oma meestele järgi läinud, kardan.
    Regionaalpoliitilise sõimu jätan vahele.
    Kevad on siinsamas kuskil väga lähedal. Päike juba soojendab ja valgustab korralikult. Loodus ei kiirusta, aga enda patareid on palju erksamad.
    Pc-l on tänu tohutule turule maci ees palju eeliseid, tohutust valikust nii tarkvara kui riistvara osas, kuni põneva järelturu ja kasutusvõimaluste universaalsuseni. kui keegi väidab, et aga mac on turvaline ja pc-le tohutult pahavara, siis selle kohta on vanasõna, et loll saab kirikus ka tappa.

    VastaKustuta
  2. Eks kevad on tasapisi teel ja seda uudist, et proovid ok ootasin kõige rohkem. Tubli oled ja nii jäägugi :)

    VastaKustuta
  3. Kõige olulisem, et tervis korras on. Küll kõik muu, kaasa arvatud kevad, ka tulevad.

    VastaKustuta
  4. Suurepärane uudis! Kui tervisega on korras, siis on kõik võimalik! Isegi kevade tulek ;)

    Eks täna ongi veel huvi leige, välja vaadates vaatab ju vastu lumealla mattunud aed. Kui see õige kevad nüüd nüüd näitab, siis tulevad ka tellimused. :)

    VastaKustuta
  5. Superuudis jah! Ja ma arvan ka, et paljasjuursete ostmine paisub kohe, kui ilmad paranema hakkavad.

    VastaKustuta