17. märts 2016

Esimesed sinililled

Viimased kaks päeva on olnud üsna päikeseline ja viie soojakraadi ringis. Lumehanged on arvestatavalt kahanenud ning lumevabad alad suurenevad iga päevaga. Leidsin metsa alt ka esimesed sinililled, mis pildil miskipärast roosakaks muutusid. Ei saa need kompaktkaamerad sinise värviga läbi...
Ja igasugused ninad ja ninad lausa trügivad maast välja.


Adoonistest olen ilmselt peenra ümbertegemise käigus suutnud lahti saada, neid ma tahan küll uuesti, kõik sellised varakevadised õied on kulla hinnaga.
Linnast koju jõudes oli tunne, et mine või rehaga õue. Kuna aga tuli kuller loomatoidupakkidega, tuli naabrinaisele tema papagoide kotid ära viia, ladusin ka kaks koera autosse ja lasime neljal koeral end hingetuks mürada. Kahjuks unustasin fotoka koju ja telefon on nende lendavate sabade, kõrvade ja käppade pildistamiseks liiga uimane.

6 kommentaari:

  1. Täna oli tõesti kevade tunne ja himu aial sarvist haarata.

    VastaKustuta
  2. Meie kandis on praegu lund rohkem ja ei mingeid sinililli.Lumikellukesed küll lõunapäikeses õitsevad,aga metsa all veel lund.Täna oli küll väga kevadine ja veed lausa vulisesis ja sulatas korralikult.Aga lubatakse jälle lund ja külma.

    VastaKustuta
  3. Meie metsade sinililled on maailma parimad! Kolm põhivärvi ja kõik vahepealsed toonid. Vastupidavad, rohkeõielised ja lopsakad. Muidugi on ka nende hirmkallite jaapanlaste hulgas päris huvitavaid, kuid nii mõnegi harulduse õis näeb üsna kidur välja või siis on puhma üldkuju sirakil-sorakil.

    VastaKustuta
  4. Ma arvan samamoodi, et oma on ikka kõige parem. Meil läheb veel aega, mil nad lumest vabaks saavad.

    VastaKustuta
  5. Ootan huviga sinilillekevadet, sest eelmisel aastal avastasin metsaalt väga huvitavaid õietoone!

    VastaKustuta
  6. Jah, tore kui need sinised silmad jälle "Vilkuma" hakkavad...

    VastaKustuta