11. mai 2015

Märg ja külm

on õues ja see sobib mulle väga, sest kui oleks soe ja kuiv, peaksin olema juba ammu õues voolikutega mässamas, Luigel tuule ja päikese käes kuivasid potid korralikult läbi. Hiljem lähen ja vaatan üle, kui korralikult see öine vihm kastis ja kas on juurde vaja. Praegu teen lõunasööki, ise endiselt hommikumantlis ja nii oligi planeeritud, sest organism hakkas reedel juba kõvasti lõugama, et ta rohkem ei jaksa. Neelupõletik, vererõhk, pearinglus ja pidevad külmavärinad. Õnneks või kahjuks Luigel eriti müügitegevusega rabeleda ei tulnud, ilm oli soe, seltskond hea ja lõpuks sai pühapäevaõhtuses saunas vist viimane haigusevimm välja higistatud. Täna on endiselt küll väsimusesurin kontides, aga oligi plaan lasta füüsisel puhata.
Mis ei tähenda, et ma saaksin diivanil lebotada ja lugeda. Hommikust saadik mässan paberimajandusega ja lõppu ei paista. Arvete tegemine ja väljasaatmine. Vahepeal saabunud kauba arvele võtmine. Käibedeklaratsioon, mille tegemine läheb järjest keerukamaks ja ajamahukamaks, sest 1000-euroses ostu- ja müügiarved tuleb nimeliselt registreerida, eraldi eksport, autokütuse käibemaks (mind täiesti siiralt huvitab, mismoodi kavatseb riik kontrollida, kas ma kallasin selle bensiini traktorisse või autosse või nuusutasin ära? Viimasel juhul oleks eriti kõrge maksukoormus, sest omatarve maksustatakse ka erisoodustusmaksuga :D
Kui mõistus numbritest kokku jooksis, avasin blogimaailma ja nentisin, et pole vähemalt viis päeva siia vaadanud.
Nüüd aga paberimajanduse juurde tagasi ja kui valmis saan, luban endal õue jalutama minna, sest vahepeal tuli välja päike. Midagi meeldivat mind seal ees ei oota, põlvini hein ja umbrohi. Hirmsasti tahaks istutada, aga enne tuleks rohida, et õige koht üldse üles leida ja kaevama peaks ka, see ei kõla enam üldse huvitavalt. Täna aga on ainuke võimalus midagi aias teha, sest homme läheb jälle tihedaks tööks, Inglismaalt tuleb kaup ja Türi laata tuleb hakata pakkima ja ehk jõuab ka mõned veebipoe tellimused ära saata...neljapäeval palavikuga tegin Smarti saates mitu viga ja püüan edaspidi enam üleväsinuna mitte pabereid täita...

9 kommentaari:

  1. kui posti teel kaubamüük edeneb, siis unusta laadad, mis sa vaevad ennast, laadad on jube koormus. Istutamisega on mul umbes sama lugu, enne tuleb tühjad kohad leida :D

    VastaKustuta
  2. Ma olen Rahmeldajaga ühte meelt, kui postimüük end kenasti ära hakkab tasuma, siis tuleks tõesti laadad unustada. Eks need ole kulukad igas mõttes, aeg on kallis vara ja tervisele pole nad samuti kõige paremad. Kui 2 tasuvat laata suve jooksul ette võtta, peaks vast piisama. Ennast tuleks ikka kõige rohkem armastada

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mul oligi selle aasta plaanides ainult kaks laata, Luige ja Türi. Pluss mõned ühepäevased väliüritused nagu Tartu Botaanikaaed. Eelmisel aastal tasus Luige end kenasti ära, sel aastal kahjuks mitte ja järgmisel aastal jääb ära. Näis, mis Türi toob.

      Kustuta
  3. erisoodustusega nuusutaja :D

    Sa võta ikka hetk, et lihtsalt olla. Ja veidi tihemini, kui pool päeva kuu jooksul, isegi kui detsembris igatsed rahutust ja tegevust.
    Mul on nii hea vaadata (lugeda), et Sul üha paremini läheb müügitegevusega. Siis tasubki mammutlaatadest loobuda ja ennast säästa. Jõudu ja jaksu!
    Ja nagu Muhedik ütles, enesearmastust (parimas mõttes)

    VastaKustuta
  4. Kui aus olla, siis mina pole eriti kunagi laatade mõttest aru saanud. OK, ainult sel laadal on pisike mõte, mis me oma kodukülas peetakse ehk mulle kõik peaaegu koju kätte tuuakse :P. Aga ega enamasti ikka just seda ei ole, mida mul vaja on, seega parem ja kindlam ikka ise käia vajaliku asja järel või see omale postiga koju tellida. Puhka, jah, parem rohkem kodus ja tegele oma postimüügiga. Muide, see tuletab mulle meelde, et ma vist kunagi valisin ka Sinu kodukalt omale mingi põõsa välja, aga mitte ei mäleta, mis etappi selle tellimisega jõudsin, veel hullem, ma isegi ei mäleta, mis põõsas see oli. :D

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Laatade ja messide mõte on olla pildil ja hankida juurde uusi kliente. Eriti oluline siis, kui oled turul uus tulija. Internetis on tänapäeval juba nii palju infot, et selle sisse on lihtne ära kaduda.
      Eraldi teema on muidugi Türi laat, mida on korralikult turundatud, ja mida võib pidada Eesti ainukeseks tõsiseltvõetavaks taimeürituseks, mida teatakse ka välismaal. Seal on lootust ka kasumisse tulla.

      Kustuta
  5. Sinu tegemisi jälgides olen ammu tahtnud küsida, aga ei tihka. Olgu nüüd see tehtud.

    Kaks aastat tagasi tegid elus pöörde. Sinu hobist sai töö, uus lehekülg elus. Kas kõik see on peaaegu nii nagu ette kujutasid? Kas mõnikord kahetsed? Ma ise ei julgenud kunagi astuda sammu, et muuta enda hobid elustiili ettevõtluseks. Äkki hoopis mina pean kahetsema, mida ma ka mõnikord teen?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Pikk vastus tuleb,,,aga kahetsenud pole ma mitte ühtegi hetke. Senine, kuigi hästi tasustatud ja sisse töötanud amet oli end täielikult ammendanud. Kuigi tegelikkus osutus ettekujutusest täiesti erinevaks. Esiteks pidime me seda tegema kahekesi, aga saatuse sunnil olen nüüd üksi ja see tähendab, et paljusid asju, mis algselt plaanis olid, ma teha ei jõua ega jaksa. Teiseks selgus, et aiandusest sel kujul ikkagi normaalset sissetulekut saama ei hakka, sellest tuli ka mullusügisene musta auku langemine. Aga ma ronisin sellest välja, sain aru, et muid asju tuleb juurde leida ja leidsin ka. Kuna aga mulle meeldibki vaheldus ja erinevate asjade tegemine, siis ei kurda. Sõbrad ütlevad, et neil on rõõm näha, et mu silmad säravad jälle.

      Kustuta
  6. Eks meile kõigile on huvitav ja rõõmustav sinu firma edenemist jälgida, see võtab ju aega, et enda mainet kujundada. Palgatöö jaoks on sinu ettevõtlikkust lihtsalt palju :)

    VastaKustuta