20. detsember 2014

Nagu jaanipäeval

Et mis mõttes? Noh, jaanipäeval oli meil +2,8 kraadi ja täna ka. Ning vihma sadas. Homsest lübatakse miinusesse ja see ei tee mind üldse õnnelikuks, sest vaja on 20 km käänulist teed mööda Padisele sõita ja seal on usutavasti ikka väga libe. Täna hommikul oli meie küla kuulsas lauges kurvis kaks sõiduautot väljas, kohal külaraadio andmetel ka politsei ja päästeamet. vaid nädal tagasi tõmmati sealt palgiveorekkat välja. Aga eks me siis roomame.
Tegelikult ei viitsiks üldse välja minna, eile sain kätte piraka paki Saaremaa Pilvelammaste värvilisi villaheideid, täna olen pool päeva Youtubest erinevaid viltimisvideosid vahtinud ja mu näpud sügelevad hirmsasti. Aga kuna päev kadus kuidagi märkamatult kätte ära, koristamisest sai tehtud napp neljandik ja puud jäid üldse tassimata, tuleb esmaspäeva hommikul kõigepealt kodused toimetused ära teha ja palgatööd on ka vaja teha, oehh...sügelevate näppude rahustamiseks tegin posu küünlaid ja ehk jõuab homme pärast üritust viltimisega katsetada, sest pimedas ma nagunii ei taha ei koristada ega puudega õues  mudas koperdada. Küünlatahtide aukudega vaevlesin tükk aega, et kas ma pean nüüd tõesti selle pärast, et küünlaid teha, endale sukavardad ostma (kududa ma ei oska, puudub igasugune tõmme selle tegevuse vastu), kuni ühel hetkel sähvatas, et heureka, mul on ju naelu ja mitte vähe :), ajasid suurepäraselt asja ära.
Nojah, vahepeal käis väike abiline ka kutsudega mängimas, sinna kulus ka paar tundi. Igav selliste elukatega ei hakka. Aalu ei näe kutsika kaenlas üldse ahistatud kassi moodi välja
Kohe järgnes ka kättemaks, ehk kass kutsika seljas :)
Kuigi selline tants ja tagaajamine käib neil iga päev ja mõni päev isegi mitu korda, pole kummagi tegelane kunagi kuskilt katki olnud ehk mängitakse sissetõmmatud küünte ja leebete käpapatsutustega. Igatahes on neid vaadates võimatu tõsiseks jääda.
Jõulud tulevad vaiksed ja rahulikud. Perelõuna ja Füüsik pidi vist paariks päevaks tulema. Ja niigi olen ma viimasel ajal aja surnukslöömise eksperdiks muutunud. Võib-olla oligi aeg, eks on siin elus aastaid tõmmeldud nagu elektrijänes.


3 kommentaari:

  1. arusaam kassist ja koerast kui põlisvaenlasist on minu jaoks ammu kummutet :) ja Jõulud peavadki olema vaiksed ja rahulikud minu arvamuse kohaselt muidugi :)Sügelevate näppude vastu aiatab tõesti vaid nende mistahes viisil sügamine ja kui sellest ilusaid asju sünnib on ju igati tore see sügamine ;)

    VastaKustuta
  2. Aja vabalt voolata laskmise mõttes, aga...Selle sügise vabalaisklemise käigus olen märganud, et MITTE midagi ei juhtu kui ma ei tee ühte või teist asja kohemaid vaid lükkan selle näiteks ülehomse varna. Ja üldse pole kiire, ega tuli takus nagu tavaliselt enne jõulu.

    VastaKustuta
  3. Küll on ikka mõnus pontsakas kass seal koera kaisus. :)

    VastaKustuta