7. detsember 2014

55

Mõniteist aastat tagasi oleks see number tähendanud, et homsest oleksin võinud südamerahuga pensionile jääda. Praegu on lubatud ajani aastaid veel küll ja küll ja ega ausalt öeldes ei kujutaks end pensionil ette ka. Viimased puhkerežiimil looderdatud kuud on mu üsnagi ära tüüdanud, enam ei viitsi ei lugeda ega ka midagi muud teha. Tahaks tööd teha ja kui õnnestub, siis saab ehk mõneks kuuks täiskohaga tööle. Muidu lähen siin nelja seina vahtides vaikselt hulluks ja hakkan vaid koertega suheldes urisema ja haukuma.
Aiainimene ma võin ju olla, taimeinimest minust paraku ei saa. Mulle meeldib põnevat taime jahtida, aga kui ma olen ta kätte saanud, kipub huvi kaduma. No õitsemine on ka alati ilus, kui tegemist on püsikuga. Vorm ja värv, Aga taimeteadused sügavuti pole minu ala ja pean häbiga tunnistama, et hoolimata rohkest vabast ajast pole ma viimaste kuude inglaste aiaajakirju isegi mitte pakendist välja võtnud, lugemisest rääkimata.
Selle-eest tunnen üle pikkade aastate, et mu aju on viimaks ometi puhata suutnud. Kes pole kogenud, ei tea, mida tähendab ärgata kell kolm öösel ja leida end silmpilkselt tööprobleemidele mõtlemast. Ja nii üle kümne aasta järjest. Nüüd ma küll ärkan öösiti korduvalt, aga kuna pole millelegi mõelda ja millegi pärast muretseda, jään uuesti silmpilkselt magama ja ärkan lõpuks ometi hommikul puhanuna.
Eile käisin Laulasmaa laadal, mingist käibest sellisel väikelaadal muidugi rääkida ei saa, aga käibe pärast sinna ei mindagi. Minnakse tuttavatega kokku saama ja advendihõngu nuusutama, värve ja valgust vaatama.
Täna oli ilus päev, mida ilmestab kõige paremini sõbralt saadetud pilt, mis mind kohe hommikul muhelema pani
Kirju, kaarte, sõnumeid ja kõnesid tuli päev läbi. Eile õhtul tegime perega sauna. täna ei pidanud paar sõpra paljuks teel Pärnust Tallinna väikest ringi sisse teha. Naabrid astusid läbi. Süldipeod ja pikad laiad on mulle eluaeg väga vastukarva olnud, nii et pidu polnud plaanis ja ega praegusel leinaajal ei peaks ka.
Välja ma üürikesel valgel ajal küll ei jõudnud, aga isegi ilm tundus ilus olevat, neli soojakraadi ja kena roheline Iirimaa talv. Mulle meeldib. Ma ei tunne lumelabida suhtes mingit tõmmet, ausõna :).
Tulemas vaikne õhtu üksinda kodus, koerad tudimas talla all. Mõnus.

8 kommentaari:

  1. Palju õnne!
    Minu poolehoid kuulub 7.detsembri sünnipäevalastele, õde tähistas seda ilusat numbrit täna aasta tagasi :)
    Mina ise oleks juba staažikas pensionär, kui oleks veel see aeg, mil noored naised pensionärideks tituleeriti ;)

    VastaKustuta
  2. Palju tervist ja õnne!
    Pensionile läheks kohe homme, kuid ei saa, aega veel neetult palju.
    Ilm jah täitsa hea, ei pea end toppima riidesse nagu laplane ning ka valgemaks hakkab varsti minema. Sinu viimane lause teeb väga kadedaks!

    VastaKustuta
  3. Ilus number! Teokat talve ja kaunist kevadet, seiklurikast suve ja sulnist sügist!

    VastaKustuta
  4. Õnne!:) Tjaah, isegi varem sai. Minu ema läks 50-selt pensionile ja kurtis kohe esimesel nädalal, et mina ei tea kust ma võtsin selle aja üldse tööl käia, nii kiire on kogu aeg.

    VastaKustuta
  5. Mind masendab see teadmine, et oleks....nüüd pean veel x aastat rügama

    VastaKustuta