30. november 2014

Krõbe advent

Hommikul näitas -7, nüüdseks on sellest saanud -9,6 kraadi. See-eest paistis üle tüki aja päike ja ma suutsin end lõpuks kodunt välja ajada. Eile jäigi käimata, sombune päev läks koduste tööde tegemise käigus enne pimedaks kätte ära. Täna oli hoopis heledam ja teed lumest puhtad. Käisin poes ja sõbranna juures, sain paar vajalikku vidinat ja kallistasin ta põmmpäid. Põmmpead on kaks bullterjerit, Aadu ja Pipi ja pead on neil tõepoolest kõvad. Kui suvel Pireti juures viltimas käisin, mõistatasin järgmisel päeval tükk aega, kust ma need koletud sinikad sain. Lõpuks sain aru, et Aadu armuavalduste tagajärg...
Kodus nuusutati mind muidugi põhjalikult üle, kus Sa kolad võõraste koertega, meie peame üksinda kodus istuma...
Keila Jõululaadal käisin ka, jäi lihtsalt tee peale ja tegin ühe kiire ringi. Müüjatest oli kahju, toidud külmunud ja mis tunne on sellise ilmaga neli tundi ühe koha peal seista, ei taha mõeldagi. Sellepärast pole ka oma nodiga kunagi sinna kippunud, novembrilõpu ilm on ettearvamatu, kas sajab paduvihma või tuleb padupakast, oma tervis on kallim...
Laadalt ostsin jalanõud, mida võiks nimetada koduviltideks. Lambavillased, mu alaliselt külmetavad jalad on lõpuks ometi soojas. Hoolimata sellest, et hommikul köetud ahi on nii tuline, et puudutada peaaegu ei saa, on toas endiselt ainult 15 kraadi sooja. Lülitasin lisaks ka õhksoojuspumba juurde, ei suuda külmetada. Miskipärast läheks nagu iga aastaga selle soojapidavusega järjest hullemaks või see lihtsalt tundub mulle nii? Termopildistajad tulevad jaanuaris, aga jah, külma õhkavad kõik seinad. seda on palja käegagi tunda. Ometi olen siin soojustanud, kleepinud ja mida iganes. Pudelite kaupa makroflexi seintesse lasknud. Tuleb ikka proffidelt abi küsida. Kuigi nad hoiatasid, et pildistama tulevad, aga sõrestikmaja puhul päris head lahendust ei pruugigi olemas olla.
Seni aitavad alpakavillane kampsu, soojad püksid ja needsamad toavildid. Kutsikas kaisus, pleed peal ja kuum kohv nina ees.
Advendi saabumise üle on alati hea meel. On põhjust süüdata akendel ja majal tulederead ja tükike pimedat aega on sellega taganema sunnitud. Ja juba mõne nädala pärast hakkab ka tegelikult valgemaks minema.

6 kommentaari:

  1. Meil oli samuti eile ja täna jahedam, mõne ilmakaare tuuled justnagu kõrvetaksid külma läbi seinte. Teinekord on õues vaikne pakane miinus 20 ja toas seisab soe kenasti sees.

    VastaKustuta
  2. Tore, et jalad soojas nüüd. Ja tore et advendiaja üle head meelt tunned. Rahulikku advendiaega Sulle .

    VastaKustuta
  3. Eks see külmaga harjumine võtab igal sügisel aega ja kõige paremini annavad sooja naftast tehtud fliismaterjalist riided, hoiavad. ihusooja enda juures. Aga need viltkapukad on suurepärased, olen neid mitu paari viledaks kandnud, sest põrandad on külmad ja jalad peavad olema soojas.ja neis on jalad soojad! Rahulikku adventi Sulle ja armsatele neljajalgsetele!

    VastaKustuta
  4. Viisteist kraadi toas on tõesti liiga vähe - et sooja saada peaks kogu aeg ringi sebima. Kas maja plaan ei võimalda eraldada mõnd väiksemat ruumi, mille saaks soojemaks kütta. Aga ilusat adventi Sulle ja neljajalgsetele.

    VastaKustuta
  5. Ilusat advendiaega Sullegi ja Su elukatele:)
    Loodame, et peale neid majasüste hakkas ka Sina soojemas kodus elama.

    VastaKustuta
  6. Vaatamata külmale paistab sinu huumorisoon küll päris elus olevat, Aadu armuavaldused kõlas ülikenasti :)
    Kui varbad soojas, siis on hästi. Mõnusat adventi!

    VastaKustuta