2. veebruar 2014

Küünlapäev

Kas täna mingeid töökeelde ka oli, seda ma igaks juhuks ei vaadanud, sest hommikul oli imeilus ilm, lumine ja päikeseline, ainult kuus külmakraadi ja seda ei saanud ometi diivanil maha lösutada.
Tassisin ja saagisin taas korraliku puudevaru, eile sai sõpradega tavalisest vähe kuumem saun köetud ja tuba sai küttematerjalist üsna lagedaks.
Naabrimehe abiga sain tööle ka bensiinimootoriga lumepuhuri. Autoteed lükkas naabrimees küll oma traktorpuhuriga lagedaks, aga minu kitsama puhuriga oli hea jalgteid ja koertele jooksuradu nikerdada. Kui need arvukad nupud ja kangid selgeks sain, polnud sellega üldse raskem opereerida kui muruniidukiga, isegi kergem, sest see veab ju ise.
Kutsika meelest oli lumepuhur ja sellest lendav lumepilv üks ilmatult lõbus mäng. Lund on peale viimast sadu päris korralikult, seal, kus varem üldse lükatud polnud, ikka oma 25 cm. Aiale on see hea ja puhurijoaga sai hellikumatele veel peale uhatud.
Külm on järele andnud. Köögi perimeetri soojustamisest oli kasu, sest kui varem külmusid kööki tulevad torud -10 kraadi juures, siis nüüd oli kaks nädalat palju külmem, vesi aga oli kogu aeg olemas.
Köögikappide nahkapandud puunupud vahetasin eile metallnuppude vastu :).
Päike käib juba kõvasti kõrgemalt ja päevad on pikemad.
FB reklaamist on kasu ka, sain endale sealtkaudu igavesti laheda linnumaja, millele koerad-kassid ligi ei pääse. Esimesed restoranitäied on juba söödud, ju siis sobib.

5 kommentaari:

  1. Lund on siis teil tõesti palju,kui traktoriga pidid toimetama.Meie endistviisi"vaeslapse" osas.Tuulasin selle natukese oma hellikute peale.
    Linnumaja on tõeline meistriteos!

    VastaKustuta
  2. Meie olematule lumele tuli juurde samasugune ports, puhuda ja lükata pole midagi.
    Tiibetlasele sobivad metallnupud ka:)

    VastaKustuta
  3. :) Oled kindel, et kassid sellele ligi ei pääse? Vahva on ta küll.
    Loodetavasti tiibetlane metallnuppudest ikka päris jagu ei saa. Aga mis see ta hammastele teeb?

    VastaKustuta
  4. Parem nupud kui saapad, sest selles vanuses lihtsalt peab midagi närima.:)

    VastaKustuta