3. november 2013

Soe sumune pühapäev

Kõik on suhteline. Südasuvel oleks kaheksa soojakraadi kahtlemata häbitult vähe. Täna tundus see tänu tuulevaikusele täiesti soe. Kuna enamus möödunud nädalast sai veedetud arvuti taga, siis andsin endale kõva korralduse täna välja minna ja end natuke liigutada.
Painutasin ilma suurema verevalamiseta maha roniroosid ja imetlesin hiliseid õitsejaid.

Kui roosid teevad viimaseid pingutusi, siis nõiapuu alles alustab.
Nõiapuudega on sel aastal veider lugu. Pildilolev on ostetud Juhanist ja kannab originaalsilti Hamamelis virginiana ehk virgiinia nõiapuu. Ühe hamamelis virginiana aga sain Mati Laane käest, istutasin juba olemasoleva kõrvale, et suuremat efekti saavutada - möödunudaastane uustulnuk on aga täiesti lehes ega pole seda nägugi, et kavatseks õitsema hakata.
Aialehe artikkel tuletas meelde, et aeg on viinapuid lõigata, lõikasin enda kaks õnnetukest siis ära. Rõõmu on neist küll ainult lindudel, aga olgu siis neilgi.
Vedasin parklast ära 48 kotti ehk 2640 liitrit mulda ja ladustasin kohta, kust ma need varakevadel loodetavasti kätte saan. Käsikäruga mäest üles oli päris hea trenn. Oleks võinud ju traktori välja ajada, aga trakaga oleks olnud vaja ringi sõita ja kärutrenni mõte oligi natuke trenni teha, muidu jääb toas logeledes lonti.
Kell pool viis oli väljas täiesti pime. Toas õnneks valge, soe ja mõnus.

3 kommentaari:

  1. Mitte ainult päeval, vaid ka öösel on +8C ja seda novembri algul. Tubli oled, meil sadas päev otsa ja väljas polnud küll midagi teha :(

    VastaKustuta
  2. Soomes sadas ka ja meie panime kuuri all ajatustulpe kastidesse.

    VastaKustuta
  3. Nõiapuud on vahvad tegelased. Kui kõik Aavikuemanda pakutu ka oma aeda asustad, siis saab päris uhke sügistalvise vaatepildi. Hea ja paha et endal pole kohta neile. Aga miks sul siis nii õnnetud need viinapuud on. Hassanskii Sladkii saab meil küll vaga vara valmis ja on maitsev ka. Mõned teisedki on täitsa rahul meie valgusevaeses aias. Iseasi kui poeviinamarjad rohkem maitsevad.

    VastaKustuta