4. märts 2013

Märtsituisud, märtsikülmad

Sadama hakkas laupäeva pealelõunal ja kui me kuue paiku õhtul kodust liikuma hakkasime, olid teed juba päris koledad. Kui poole kaheteistkümne paiku naabrimehe juubelilt tagasi sõitsime, veel jubedamad, libedad ja lumised. Oli päris hea meel, et roolis oli endine rallisõitja, mitte mina ise.
Eile tuiskas edasi. Tubane päev. Ei midagi asjalikku. Tulevane tuumafüüsik külas ja tund aega peale õunakoogi ahjustvõtmist andis selle eksistentsist märku ainult purune ahjuplaat.
Täna päikesetõusu ajal -17,4 ja kuna tuulesuund maja halvima külje pealt, oli ka sees külm. Köögis, kus me põrandakütet sel aastal kokkuhoiu tõttu sisse lülitanud polegi, +14,5. Minu magamistoas, kus radikas poolel võimsusel sees, +16,9. Kähku tuli alla sinna-siia, ja jõudis isegi õigeks ajaks tööle.
Kutsikas on kahe nädalaga kaks korda kasvanud ja lemmikmäng on pihta panna perenaise suss ja sellega minema kihutada. Küll on lõbus, kui taga aetakse. Ja õues hanges madistada on ka mõnus. Vaest kollivanakest sabast tirida on ka lõbus, aga seda ei lubata. Pilt tehtud laupäeval enne suurt sadu.
Üldiselt aga on kevadväsimus vist. Mitte midagi ei taha, mitte midagi peale ajakirjade ja sopakate lugeda ei suuda. Taimed ei huvita, kodulehega tegeleda ei suuda. Suudan asjad hoida elementaarses korras, aga see on ka kõik. Õhtud löön surnuks arvutimänge mängides ja kutsikaga jännates, sest millekski muuks auru ei jätku. Ehk läheb mingil hetkel ikka üle.

5 kommentaari:

  1. Märts on märts, kunagi ei tea, mis talle pähe võib tulla. Ja miskipärast olen ka mina igal aastal just märtsis täiesti lössis :)

    VastaKustuta
  2. Viimases lõigus kirjeldatud seis on alati nii raske taluda, et mistahes eneselohutamine tundub mõttetu ja enesetunne on vastik nagu oleks kallal gripp. Usun, et Sa tead, kuidas väsimust ja masendust ravib nt hoogsalt algav kevad. Ja eduelamus millesti kasvõi suhteliselt väikesest. Tore, et Sa armastad loomi - nad on suurepärased lohutajad ja rõõmustajad. Sinu lugusid loomadest on alati nii hea lugeda.

    VastaKustuta
  3. Tore kui laps majas ja rallisõitja roolis :) Eks sul hooaeg ees, vajagi koguda miskit mõnusat ja muud, küllap kevad murrab sisse. Kutsikarõõm on ikka absoluutselt äge. sa oled õigeid valikuid teinud.

    VastaKustuta
  4. Kutsikas on lahe ja "laiskuse" maandamiseks suurepärane :) Meil naabril samast tõust nädalake noorem tegelane ja ei möödu õhtutki kui käin temaga mängimas (meie vana koer hoiab teadlikult distantsi - eks taha rahulikku pensionipõlve).

    VastaKustuta
  5. Kevadväsimus või talveuni, erilist vahet pole. Su toreda mõmmiku pilte vaadates otsisin Aabiku kutsikapildid välja, ta neid nüüd juba aasta tagasi manalateele läinud vanamehi kiusas ikka hirmsasti, taksil katkus rinnakarvu. Vana tiibetlase suhtes oli aupaklikum.

    VastaKustuta