14. märts 2013

Külmarekord emakeelepäeval

Aknatagune temperatuur päikesetõusu ajal -20,4, selletalvine külmarekord. Köögis +13,2, kah rekord. Soojuspumbamees pidi nädala lõpu poole tulema. Sellest üksi pole tolku, sest ahje on iga päev köetud,  ka majas peaks põrandate soojustamise lõpule viima ja paar aastat tagasi ostetud uue kalli välisukse vahel on selline pragu, et valgus paistab läbi, sooja väljaminekust parem ei räägigi. Aga kuna mul on nüüd kodus Miina Ise, siis ma ei saa eriti midagi ka ette võtta. Kuidas see ütlus oligi, et kui mees on lubanud midagi kohe ära teha, pole vaja talle seda iga kuue kuu tagant meelde tuletada. Eks ma sügise poole, kui aiahooaeg läbi saab ja iga päev enam palgatööl linnas ei pea käima, asun tugevamale pressingule. Või teen salaja ise ära.
Kui temperatuur välja arvata, oli hommik imekaunis. Päike tõusis, lumi sillerdas, kukk laulis. Veel paar nädalat ja siis enam nii vara kodunt välja minema ei pea.

5 kommentaari:

  1. Siis on suurem külm põhjapoole jõudnud.Meil täna hommikul tundus lausa " soe"võrreldes eelmiste hommikutega -ainult 15.5C

    VastaKustuta
  2. Meie ka rõõmustame oma -16-ga, eelmised hommikud olid tunduvalt külmemad.
    See Miinaize on väga põnev tegelane ja tema tegemistesse ei tohiks jumala pärast mitte mingil kombel sekkuda seni, kuni asjad pole päris untsu keeratud või lubadused lõplikult ära unustatud :D

    VastaKustuta
  3. :DD Tore ütlus.
    Mul on üle lume lageda ja seega -18. Mis pole külm. Talvel oleks normaalne, aga nüüd kui kevad peaks kohe kohe algama, on see tüütu. Linnas aga jube. Must jää on igal pool, kuhu päike peale ei paista.

    Tunnen ennast nagu laps, kes on koduarestis, et veel nädalake, kaks vaja välja venitada.

    VastaKustuta
  4. Sest külmast on küll, aga vähemalt nädal pidi veel olema. Saaks juba lõpu see kohustuslik kubujuslus

    VastaKustuta
  5. Mina võtsin eiramistaktika käsile. Lihtsalt ei suuda end enam kubujussiks teha. Ja imede ime - ei olegi enam nii külm olla, kui mõni aeg tagasi samade kraadidega.

    VastaKustuta