26. detsember 2011

Kolm erinevat jõuluilma

Jõululaupäev oli hall ja sombune. Nii hall, et õieti ei märganudki, millal hommik sujuvalt õhtuks muutus. Väljas ka ei käinud. Valvasin pool päeva seapraadi, mis madalal tulel puupliidi ahjus küpses. Hea sai, isegi väga hea. Õhtu tegid soojaks ja valgeks pereliikmed. Kuusk sel aastal selline, mis kohe peale jõululaupäeva terrassile kolis, uueks aastaks veel korra tuppa tuleb ja siis kusagil krundil koha leiab. Päkapikkudele meeldis, olid teised hulganisti pakke toonud.

Esimese jõulupüha hommik oli karge ja kirgas. Maa härmas, paar külmakraadi. Päike pesast piilumas. Ilus oli. Selleks ajaks, kui ma õue jalutama jõudsin, oli tõsi küll, juba pilve tõmmanud. Ikkagi oli ilus.



Täna painutab tuul suuri puid ja kangutab katuseid. Päike paistab, niipalju kui ta puude vahele tõusta jaksab ja kraadiklaas näitab kaheksat soojakraadi. Välja ei kipu, majast seest on seda tormi lõõtsumist päris vahva vaadata, Peaasi, et elektrit on.
Kaks viimast päeva olen peamiselt üksinda olnud ja seda täiega nautinud. Korraldanud kümnetunniseid magamismaratone. Vaikinud. Mõelnud. Muusikat kuulanud. Arvutis kõõlunud. Lugenud.
Ilusad jõulud on.

4 kommentaari:

  1. Minu meelest olid sel aastal tõesti ilusad ja helged pühad. Pean tsiteerima Köögikata luuletust, et pere koos ja puha, ühe-ja kahekaupa saame ikka kokku, aga kõiki koos rivis näha, on midagi erilist.
    Aga ilmad on meil siiski erinevad olnud. Vaatama üleüldisele jäätumisele ja Patrickule, paistis meil 2 päeva lausa suvine päike.
    Ilusat viimast selle aasta töönädalat.

    VastaKustuta
  2. Oli huvitav kooslus jah - p2ikesesoojus varjus, samas kui k6rval lagedamal olid puud tuulest lookas. Lumesajust ja kiirest sulast r22kimata... Oli alles j6uluilm sel aastal.
    Ehk saame aastavahetuseks kombekama ilma.

    VastaKustuta
  3. Muhedikuga täiesti päri, pühad on olnud tõesti helged. Esimesel päeval käisid omad kodus ja teisel päeval lugesin ja magasin ja sõin ja magasin, pole ammu nii hästi puhanud.

    VastaKustuta
  4. Jah, mul oli isegi vaatamata töötusele viimased paar nädalat kogu aeg tuli takus. Aga kui siis lõpuks siga toaahjus ja part elektriahjus istusid, istusin mina kapi ette põrandale maha, vaatasin kõiki oma lapsi sebimas ja tundsin, kuidas mõnus, helge rahu minusse tulvas.

    Ilm oli meil umbes samasugune.

    VastaKustuta