27. veebruar 2011

Piknik, nõgipeet ja veelkord soojuspumbast ka

Seoses äsjamöödunud vabariigi aastapäevaga ja naabrinaise sünnipäevaga otsustasid naabrid mere ääres pikniku korraldada. Eriti hästi läks neil muidugi tänase ilma tellimisega. Aga muud asjad polnud ka kehvemad. Eilset enesetunnet arvestades mõtlesin veel varahommikul, et äkki ei läheks, aga no ilm oli nii imeline ja eesootav seltskond tore, kuidas siis sai minemata jätta.
Kõigepealt siis tõukekelkudega mööda vana külavaheteed ikka mere poole.


Siis üle suure tee ja veel kilomeetrike, millest suurema osa lasin vana luuserina naabripoisil end sõidutada, päris lõbus oli, ja jõudsimegi mere äärde, kuhu naabrimees oli eelnevalt suure grilli kohale tassinud.

Naabrinaine oli keetnud imehead kõrvitsapüreesuppi ja selle termosega kohale toonud. Naabrimees grillis vorstikesi ja peeti. Peet oli eriti hea,toores peet viilukateks sinihallitusjuustu ja balsamicokreemiga kokku mökerdatud ja siis fooliumi ja grilli, tuli oli küll nats valusavõitu ja servad söestusid ära, sealt siis ka nõgipeet, aga maitse oli sellegipoolest fantastiline. Peaks kodus ka proovima teha. 
Valgus oli juba täiesti kevadine, aga laht otsast otsani jääs. Tuleb pikk ja külm kevad ja merevesi sel aastal ilmselt soojaks ei lähegi.

Kohvist-koogist jäin ilma, sest pidin koju kihutama soojuspumbameest ootama, vähemalt korda sai, pumbal oli külmaga mingi ventiil üles öelnud ja tööks vajalik gaas välja jooksnud, sellepärast külma õhku puhuski. Loodetavasti peab peale garantiiremonti kauem vastu kui ühe päeva.

4 kommentaari:

  1. Tegin just aastapäeval Mari-Liisi blogist peedipirukaid, kus parim asi oli just analoogne täidis - peediviil sinihallitusjuustuga. Seega proovin ilmselt ka seda ilma põhjata versiooni millalgi. ;o)
    Tore, et pump korda sai.

    VastaKustuta
  2. Ilus päev ja ahvatlevad ampsud:)

    VastaKustuta
  3. Mis on balsamicokreem?
    Väga huvitav retsept, peaks ka proovima

    VastaKustuta
  4. Vaatasin neid pilte ja mõtlesin ka soome kelgu peale. Seda teed mööda tundubki, et saab soomekaga kõige turvalisemalt ja edulisamalt edasi.

    Ma loodan, et jaanipäevaks läheb meri ehk soojaks ikka :) Eelmisel suvel ähvardas jaaniks vist õitselegi minna.

    VastaKustuta