20. veebruar 2011

Ära hakkab tüütama...

Hommikul kell pool üheksa (varem ma lihtsalt ei ärganud) akna taga -22,8. Magamistoas +17,5, minu jaoks nats jahedavõitu, aga kahe teki all täitsa paras. Köögis 18,4 ja tagatoas 20,4. Nii et sisetingimuste üle nurisemiseks ei ole eriti põhjust, nüüd, kui tuli on nii köögis pliidi all kui ka toa ahjus lõõmamas, istun arvuti taga hommikumantlis ja paljasääri.
Aga sellegipoolest...vaatasin omaenda blogi päise pilte ja selline suveigatsus tuli peale, et lausa valus hakkas. Ei saa öelda, et see külm valevus päikesesäras ilus ei oleks, aga ikkagi lihtsalt väga külm ja väga mustvalge. Käisin reedel Hansaplandis ja olin enese üle päris uhke, et suutsin seemneriiulite poole isegi mitte vaadata, ostsin vaid kassile uue toidunõu ja natuke talutoitu, mune, juustu.
Ilmasaidid lubavad külma veel mõneks päevaks, alles reedest muutub ilm natuke leebemaks. Puuriit kahaneb kosmilise kiirusega, sest olen ka saunaahju kütnud pea igal õhtul, muidu läheb see majapool lihtsalt väga külmaks. Puid õnneks on mitme aasta varu, aga kui see riit peaks enne lume sulamist otsa lõppema, läheb asi nats keeruliseks, sest teiste riitadeni eriti ei pääse.
Tegelikult peakski end hoopis kodunt välja ajama ja sõitma ehituspoodi vahuvarusid täiendama, neljakümnekraadine sise- ja välistemperatuuri vahe on kenasti kõik nõrgad kohad kätte näidanud, kuhu soojustust juurde vaja oleks.
Kevade ametliku alguseni on 28 päeva.

7 kommentaari:

  1. Polegi enam kaua oodata, alles olid ju jõulud ja sinna on tagasi hoopis rohkem kui 28 päeva.
    Meil on veel praegu külma -28C, päris paras aknast päikesemänge vaadata.

    VastaKustuta
  2. Tuleb see kevad, tuleb! mul juba suure toa põrandal sibavad sipelgad päikesesoojuses ringi ja katlaruumis üks kärbes talveunest ärganud.
    Veebruar ongi üks tüütu ja täitsa ülearune kuu - oma pikkuselt teistest lühem, aga tundub kuradi pikana, sest oled juba surmani talvest tüdinud ja kevadet veel hirmkaua oodata

    VastaKustuta
  3. ei, ülearune see veebruar küll pole! esiteks on seal ühe armsa inimeselapse sündimise päev, teiseks... oh seda rõõmu, kui selle ootamise peale kevad ükskord tulema hakkab :)

    igatahes on kontpuudel juba pungad suured ja sarapuudel uhked urvad... ja kui vaadata mõnda aega ainult taevasse, siis on see juba nii kevadine, et pilku allapoole lastes tekib seda lumekogust nähes kerge hämmeldus :)

    VastaKustuta
  4. huvitav, mul ei sügele üldse veel näpud seemnete ja mulla järgi.
    varasematel aastatel hakkas kihelemine juba jaanuari lõpus.

    aga päike on küll täitsa kevadise naeratusega. ;)

    VastaKustuta
  5. Mulle sobiks, kui jaanuar vahelt ära võtta, veebruar on tõesti lühike :)
    Märts on ka pikavõitu. Tahaks juba auku kaevama hakata. Ja uus kompostikast on vaja ka teha. Oh nii tore, juba mõttega kevades!

    VastaKustuta
  6. Ega ka 21.märtsil keegi seda kevadet nupust sisse ei lülita, oli vist üle-eelmine aasta, kui talve ainuke põlvepaksune lumi just 26.märtsil maha sadas. Kevad tuleb siinkandis pikk ja külm, sest meri on jääs.

    VastaKustuta
  7. Täna oli minu meelest täitsa kena ilm.Päike säras nii eredalt, et ilma prillita ei saanud välja minnagi.Päikese käes näitas mu kraadiklaas ainult -5, kuigi vilus oli vist oma 11.Tegime metsas igavese pika jalutuskäigu ja inimesd olid täna millegipärast eriliselt heas tujus.
    Ma mäletan seda aastat ka kui 6 aprillil sadas igavene hunnik lund maha.

    VastaKustuta