14. veebruar 2011

Külm

Täna hommikul selle talve senine külmarekord, -17,4. Lõunaeestlastega ei võistle ja ei tahagi, ma hakkan järjest rohkem oma emaga sarnanema, kes terve eelmise kolmekümnekraadise suveperioodi käis pika kleidi ja kampsuniga ja kurtis, et tal pole ikka veel piisavalt soe.
 Eile vahepeal juba jooksma saanud külm vesi kööki taas ei jõua. Vana asi, igal aastal luban, et lasen selle külmasilla maha kiskuda, aga läheb kohe meelest ära, kui kevad tuleb. Vähemalt suutsin elutoa viimase veel tegemata põrandaprao eile vahtu täis lasta.
Tuppa sain eile õhtul ikka +23 sisse, hommikuks oli sellest +18 alles. Õhtul on pilt kindlasti masendavam, sest midagi ega kedagi kütmas ei ole.
Aga kevadeni on ainult 34 päeva ja asi see pisike külmaperiood ära kannatada ei ole. Varsti läheb paremaks!
Head sõbrapäeva ka!

9 kommentaari:

  1. Normaalne temperatuur.Lausa kadestan. Meil näitas hommikul -27 ja lubatakse veel külmemat!Oh kuidas enam ei taha külma!

    VastaKustuta
  2. Ega tohigi kogu aeg soojas elada, nahk lakkavat mängimast:)
    Keras on ju vahel päris mõnus, eksole.

    Selle veetoruvärgi pead Sa küll suvel korda laskma teha. Kõige muu jama kõrval on veel jamam vett kuskilt kaevust tassimas käia.

    Vast veidi soojendavad Sind tänased head soovid samuti.

    VastaKustuta
  3. Kas keegi Deiast ka miskit teab? On teine end kui karu koopasse peitnud.

    VastaKustuta
  4. Õnneks kaevust ei pea tassima, vannitoas on vesi olemas ja seal ei ole külmunud ka -29 juures, soojenduskaabel on sees. Ära külmuvad vannitoast kööki minevad torud. Tüütu, aga mitte tappev.

    VastaKustuta
  5. Ma olen ka juba mitmeid kordi Deia peale mõelnud...mida aeg edasi seda tihemini. Peaks talle blogisse kommi kirjutama, ehk ärkab.
    Mõnusat päikeselist sõbrapäeva!

    VastaKustuta
  6. Õige lähenemine, ühe külma peab see talv ju ära tegema, ongi teine siiani nii leebe olnud. 34 päeva ainult! Nii äge:)

    VastaKustuta
  7. No nüüd on juba meil Pääskülas ka külm.Soojapump huugab täiega, keskkütte ahi on kõetud, aga õues on -25,2.Päikesetõusu aeg on ju veel ees.Ilmselt on lapsel hommikul külmapüha.Torudega õnneks muret pole.

    VastaKustuta
  8. Mul on maja juures vana kuusk, umbes 25-30 kõrge. Iga aasta jälgin, millal ta okkaid maha viskab. Kui esimese puistamise päevast lugeda kakskümmend päeva ja taas okkad langevad, siis sellest päevast omakorda 20 päeva edasi peaks muld hakkama juba tahenema.

    See esimene okkapuistamine sellel aastal on juba toimunud. Järgmine peaks tulema nüüd 1. märtsil. Aga võimalik, et see esimene oli veel valehäire. Igal juhul käin juba kannatamatusega iga päev oma kuuse juures.

    VastaKustuta