14. oktoober 2010

Kodused asjad

Eile jõudis lõpuks eksi abiga ja Lumehelbekese kastis kohale kuus nädalat tellitud välisuks. Kui nüüd õnnestub veel keegi meelitada ust vahetama. on lootust, et sel aastal ei peagi välisukse ette patju ja kardinaid panema. Eelmine uks on ikka täitsa propelleris, valgus paistab vahelt läbi. Ise süüdi, ostsingi suvilaukse, muuks ei jätkunud raha. Sellegipoolest kuus aastat vastu pidanud. Ja selles staadiumis, et ehk annab veel kusagil kasutadagi.
Samade abilistega kolis kuuri ka 700 kg saepurubriketti, puid on meil küll mitmeks aastaks, aga puupliidi alla ja minu magamistoa tillukesse kaminasse need hiidhalud ei mahu. Palusin eksil küll pool tonni tuua, aga no mehed...seni, kuni autol rattad viltu all pole, saab veel peale ju panna. No sellega peaksime nüüd kevadeni läbi ka ajama.
Tuul on viimased kolm päeva meeletu olnud, tööle sõites oli eile tunne, et rehv on puruks, niimoodi kiskus paremale. Meri oli nagu vahune katel ja hommikukohvi juues algul ei saanud aru, et mis plekikolin, katus tuleb alla? Õnneks kolisesid vaid koerte metallist joogikausid mööda sillutist lennates.
Kui nüüd novembri algul uus juba tellitud varikatus kohale jõuab ja paika pannakse, oleme vist külmaks sügiseks ja talveks valmis.

5 kommentaari:

  1. :D Hmmm, Thela valmistub talveks:) see nagu tsuktsidel või, et siis tuleb külm talv? Ma arvan, et pigem soe ikka, uks ees ja tuli koldes:)

    VastaKustuta
  2. Oi jahh. Mitte ei viitsi talvesse kolida, jälle kütta ja külmetadfa, prrrr. Tahaks, et suvi kestaks jõuludeni!

    VastaKustuta
  3. ei taha ka kütta ja külmetada. samas lumi jälle meeldib - aga seda lund võiks sellel talvel täpselt poole võrra vähem tulla kui möödunud:)). Aga peaasi, et ei tuleks sellist talve, kus kogu aeg mingit ebamäärast halli ja tatist ollust alla sajab. Kui me juba peame selles talves olema, siis olgu vähemalt valge ja lumine :)

    VastaKustuta
  4. Jah, kõigepealt peaks selle ukse ikka õigesse kohta panema, ega ta seal kuuri seina najal eriti tuult ei pea :). Ja mina ei oota isegi mitte jõule, kuna meie peres keegi peale minu mingitest traditsioonidest ei hooli,on minu jaoks viimasel ajal kõik pühad rikutud olnud.

    VastaKustuta
  5. See postitus on küll soe. Teada lugu, et pole midagi kestvamat kui ajutised lahendused ning kui mõni neist saab selle õige vatu vahetatud, siis on ikka vinge küll.

    Mul ei ole küll küsimus ustes vaid hoopis seintes, meie välikoridor koosneb puhtalt laudadest ja asub minu köögi all. Rahalist ressurssi selle soojustamiseks mul pole. Nii et tere talv :)

    VastaKustuta