12. september 2010

Pühapäevane

Eilne ilm väljasolemist ei soosinud, hommikul tuli rasket ja tihedat vihma ja peale seda oli kõik nii märg, et lirtsus. Väljaskäimine piirdus autoni lippamisega, et õhtusele kontserdile minna. Õnneks oli Tallinnas ilus õhtu.
Tänagi oli peale väheseks jäänud unega ööd tunne, et ei mingeid aiatöid, siiski meelitas kella poole üheteistkümne paiku paistma hakanud päike õue. Kauaks seda päikest ei näidatud, midagi tehtud sai siiski. Üks lõkkeasemetest puhtaks põletatud. Vesiroosid suurde tiiki kolitud. Krookused ja märtsikellukesed maha istutatud - krookuseid peaks veel hankima, kui aega jääb. Ülekäte läinud mairoosi taltsutatud, näpuotsad siiamaani valusad. Viimane püsikupeenar turbaga kaetud. Niita oleks vaja, aga niiduki veorihm on kohe-kohe katkemas ja Stokkerist saab uue alles uuel nädalal. Kuuris pillapalla olnud lillepotid ära sorteeritud ja riiulisse pandud. Lepatriinu tegeles oma "lemmiktegevusega", mahalangenud puude tükeldamise ja likvideerimisega, seekord siiski maa peal, majast eemal oli üks saar millalgi pikali kukkunud. Nii nipet-näpet see päev läkski ja kella viie paiku hakkas taas vihma sadama.
Pärnad on juba kullapurused ja parkla lehti täis. Lehti langeb ka saarelt, seega pole öökülmad enam kaugel. Praegu on küll veel soe, aga nädala sees tuleb toalilled vist siiski tuppa transportida.

5 kommentaari:

  1. Ohh, ma mõtlesin, et mul oli kõva tööpäev aga Sina paned ikka pika puuga mulle ära. ;o) Tublid olete seal!

    VastaKustuta
  2. Mõni rabeleb pühapäeval tööd teha, meie vastupidiselt lööme viimasel ajal nädalavahetustel ainult lulli:)
    Ja kõik lehed on puus!

    VastaKustuta
  3. minu meelest vägagi tegus päev, mul kipub viimasel ajal suurem aur linna peale kuluvat ja jäägid lähevad seente nahka. täna hommikul sain mahti aeda vaadata.

    VastaKustuta
  4. minu aiapidamise poolel oli väga pikk paus. töö ja muud kohustused.
    aga nüüd saan jälle aiale pühenduda.

    loen alati imetlusega teie ettevõtmisi.

    VastaKustuta