23. august 2009

Laisklooma august

Avastasin, et olen juba üle kahe nädala kodus vedelenud. Aeg on kiiresti läinud. Ning hoolimata piiratud tegutsemisvõimest ja asjaolust, et aeg-ajalt läheb siiski valuvaigisteid vaja, olen laisklemist täiega võt nud. Lugenud läbi pool riiulitäit raamatuid, niisama unelenud. Kella mitte vaadanud - kui pimedaks läheb, on aeg tuttu minna ja valges taas üles tõusta. Natuke olen oma võimete piires siiski rohinud ka, mitte kohusetundest, vaid lihtsalt vajadusest end natuke liigutada.
Sügisene istutushooaeg jääb seekord ära. Mina ei tohi labida poole mitte vaadatagi ja Lepatriinul on paremas küünarnukis närvipõletik. Ei ühtegi augukaevajat. Aga ega ma sedagi põe, istutatud on sel aastal küllaga. Võib-olla olekski tark tegu nüüd natuke taimedel kasvada lasta ja vaaata, kuidas asi välja nägema hakkab. Kevade poole on ehk rohkem ideid ja terviski parem.
Seni aga naudin senitehtut ja tunnen, kuidas koduõhk ja lillelõhn kosutavad.
Puishortensia Annabelle valged pallid on sel aastal kuidagi eriti suured:
Gladioolid - see on ainuke koht, kus minu meelest oli meil tuulevaikne. Sellest hoolimata murdus üks sametpunane täna ära.
Üks sellekevadistest Kordese roosidest hakkas õitsema:
Caramella koos peiulilledega näeb nii armas välja. Nagu lillekimp.
Peiulilled on üldse mu suvised lemmikud, mulle meeldib nende mõrkjas lõhngi. Roosidele on nad heaks seltsiliseks ja tänapäeval on neid nii palju erinevaid:
Lõpuks on ilusaks muutunud ka käokingad ja päevakübarad.
Lõbus floksipere. Selles peenras kipub pisut kitsaks minema, tagaplaanil laiutav Ritausma on hiidsuureks kasvanud ja vajab harvendamist. Muidu hakkab see meenutama pundart, mitte peenart.
Pihlakad on punased ja õunad kukuvad puult - saadan homme ehk ühe kotitäie tööle, las lin
nalapsed mekivad ka eestimaist maheõuna. Poest seda ju ei saa ja endal pole meil õuntega midagi teha - üleelmise aasta moosigi veel alles ja õunamahla ei saa keegi juua, liiga hapu.
Kaubandusega on meil ikka tõesti nii nagu on. Mul on juba pikemat aega jube kalaisu, aga mida poes pole, on kala. Teisipäeval, kui arsti juures käisin, tegin tiiru Jaama turul. Ei lesta, ei räime. Ainult külmutatud monstrumid. Suitsuangerja eest oleksin varsti peaaegu et nõus uuesti end õmmelda laskma. On ikka mereriik küll - meil paistab meri vaat et aknasse ära, aga kui kala tahad, oled sunnitud poest ostma külmutatud Alaska pollockit. Mis iganes selle kala eestikeelne nimi ka oleks. Posted by Picasa

6 kommentaari:

  1. Nuh, on ju hea elada kui võid logeleda täpselt nii kuis tahad:) Ja lilled Sul ka kõik ilusad!
    Mulle tundub, et ega Sa gladioole nüüd toestama küll ei ole pidanud ja kui mõni hapram murdubki - nad ju vaasililled ongi.
    Minusinu kalla läheb järjest ilusamaks:D Peab vist teda pildistama:)

    VastaKustuta
  2. Imeilus õitsemine!

    Mul ksimus flokside kohta - kui soovida n.ö reakujulist peenart, siis kas neid puhmaid tohib "laiali lammuatada" ja niimoodi edasi paljundada/istutada?

    VastaKustuta
  3. Minu teada võib floksipuhmaid jagada nii sügisel kui kevadel.

    VastaKustuta
  4. No vaat kui hea, et on selline ilus aed, kus saab rahulikult põdeda.

    VastaKustuta
  5. seda põhimõtet "igas töös leidub alati üks suhkrutükk, mis teeb pipratera magusaks" saab vabalt kõigele muule kohaldada - seega saabki seda aega nautida kui puhkust.

    ma sain täna õhtul nina lõpuks maast üles (panin kõnniteekive) ja märkasin, et meil ka üks sel aastal savisaarelt toodud ilus rooooosa floks õitseb

    ja suitsuangerjas... oeh.

    a keilas käib aeg-ajalt see m.v.wool otse autost värsket kala müümas, neilt võiks äkki uurida, kas ja millal nad tulemas on.

    VastaKustuta
  6. Hea, et on koht kus aeg maha võtta!
    Sul on seal väga kena!
    Mullegi meeldivad takeetesed - lisaks ilule on nad kasulikud ka veel. Kui esimesed öökülmad nad ära on võtnud, siis ära neid komposti viska. Haki kääridega puruks ja kaeva rooside alla maa sisse.

    VastaKustuta