31. jaanuar 2017

Esimese kuu lõpp

Kuidagi väga kiiresti sai läbi. Miinimumtemperatuuriks siin mere ääres jäi -12,8 ja kuu lõpp kujunes üpris soojaks ja vesiseks. Umbes samasugust määbruari lubatase ka järgmiseks kuuks. Mul pole selle vastu midagi, meie õuel porine ei ole, sest kogu vesi voolab künka otsast minema, küttearved on talutavad ja teed pole libedad. Pühapäeval oli selline tunne, et hakka või rohima, va vesihein või linnurohi, kumb ta ka poleks, on sooja sügisega peenrad vallutanud sellest hoolimata, et roosipeenrad rohisin ma puhtaks...

Eile hommikul enam nii tore ei olnud. Varahommikused vaatepildid mõlemalt ukselt sellised

Ilusad vaatepildid küll, aga mu lamellrehvidega prantsuse auto pole ette nähtud 15 cm lumes suusatama ja tööle jõudes võdisesid põlved päris korralikult, sest neid kordi, kui oli tunne, et lihtsalt libisen teelt minema mõistlikust kiirusest hoolimata, oli ikka päris mitmeid. Õnneks sulas see sopp vähemalt teede pealt lõunaks ära.
Läti püsikute hulgihinnakiri saabus ja hoolimata sellest, et ma lubasin oma müügimahtu oluliselt kokku tõmmata, on seal nii põnevaid pojenge ja flokse, et päris ilma tellimata vist ikka ei pääse.

6 kommentaari:

  1. uskumatult uhke lumi jah tiel seal põhjas, meitel ei midagi :) Aga tõsi ta on, et juba eelnevalt jäätunud pinnnale sadanud lumi ilmselt liiklemiseks ei ole aga eks see sulab kohe jälle ära ka

    VastaKustuta
  2. Telli ikka, põnev on ;)
    Ei taha mingit lund ega jääd. Tunnen kaasa, mere ääres on jäidet ja pläga teinekord rohkem kui konkreetse kylmaga sisemaal.

    VastaKustuta
  3. Eks need meie talved on kahjuks viimastel aastatel sellised,lapsepõlve talve igatsen.

    VastaKustuta
  4. Ettearvamatud ilmamuutued ongi kõige ebameeldivamad

    VastaKustuta
  5. Teedelt on õnneks juba sulanud, aga metsarajad saavad kiilasjääd nüüd otsa. See on päris fenomen kui palju inimesi käib meie metsas kõndimas, jooksmas või koera jalutamas.

    VastaKustuta
  6. Libe ja vastik oli jah. Lätlasi ootan huviga!

    VastaKustuta