15. jaanuar 2017

Taliharjajärgne aiatiir

Nädal oli tuuline, tormine ja töine. Reedel käisin Deia juures kutsikul, kümme tänaseks kuuvanuseks saanud karvast tiibeti mastifijõmmi. Kahjuks unustasin pildimasina maha, aga nunnumeeter sai kuhjaga täis laetud. Kui saaks veel kuidagi kutsikalõhna jäädvustada ja näiteks paha tuju korral nuusutada. Malati jaoks oli koju jõudes mu riiete küljes veel kutsikalõhna piisavalt, et mind üleni hoogsalt sabaga vehkides üle lakkuda. Pildi pätsasin kasvataja FB lehelt.

Laupäeval lihtsalt puhkasin ja kogusin jõudu. Piisavalt, et täna peale puudevedu ja muid koduseid tegemisi üks aiatiir teha. Sooja +1,9 kraadi, sadas kergelt lund, mida on maas peale sula ainult õhuke kiht. Suure kaktuse katteks lund eriti pole, aga ta on ennegi ilma hakkama saanud.
 Sammal kividel paistab lumest läbi
 Conical suutsin ka lõpuks pühadeehted küljest võtta, kord polnud aega, kord polnud ilma.
 Tervise tõttu jäid osad potid liivaga katmata, polnud katjaid ja arvestasin lihtsalt kahjudega, aga jukkad tunduvad potis täitsa reipad olevat vahepealsest külmast hoolimata.
 Küüvitsad lume taustal on ka võrratud.
 Kas uus Eesti märk asub mu koduõuel :D
 Taganõlvadel on nüüd valge ja avar. Niipalju kui hallides päevades valgust on.
 Seda nägu sellele kivile pole tekitanud inimkäsi, ise tekkis.
Nulg kipub ladvast kuivama, oli selline juba suvel. Vist peaks ladva ära lõikama, alt on ilus ja terve
 Kuuseke Aurea oli kunagi Siguldast ostes juba kõverik ja nüüd kasvades näeb välja, nagu tantsiks.
 aga ka talverüü on tal imeilus. Aasta läbi tegelikult ilus.
 Tiigi talverahu kõrrelistega.
Üks väidetavalt parimaid ja täpsemaid ilmaportaale Wunderground lubab jaanuari lõpuni umbes samasugust ilma, mõni kraad üle või mõni kraad alla nulli. Poolsaare tavapärane talv. Ameeriklaste Accuweather pakub sama ilma ka veebruariks, aga eks see pikaajaline ilmaennustus on üks kaheldav asi. Mulle sobib, sest külma ja lund ma põrmugi ei armasta. 

3 kommentaari:

  1. No kui see ilm püsiks sellisena nagu praegu (meil on kerged miinused, veidi rohkem lund), siis oleksin minagi eluga rahul ja kasvõi märtsini välja :)

    VastaKustuta
  2. Tavaline juka on mul peenras talvitunud umbes 3 talve.
    Ilusad taimed ja puud oled pildile saanud. Ka talvel peab aias midagi vaadata olema, egas aed ei ole ainult suured punased tutid suvel keset muidu lagedat muru ja kogu moos :D

    VastaKustuta
  3. Päevad lähevad pikemaks ja küllap kevad ka jõudsamalt tuleb.

    VastaKustuta