11. veebruar 2016

Lühiraport

Vahetpidamata sajab. Vihma. Aga ma olen päris rahul, et need sademed lumena maha ei tule, viimast oli meil jaanuaris liigagi palju. Hoolimata soojakraadidest on pojengiala endiselt lumekatte all. Pilt jäi udune sellepärast, et ongi udu.
Kahe vihmahoo vahel üritasin natuke värskes õhus viibida ja koerte järelt koristada, aga selle peale hakkas nii hullusti kallama, et tuli pooleli jätta. Nii kange eit ma pole, et lausvihmas koeras***a visata.
Kuna jope oli nagunii märg ja keegi juba näoraamatus näitas lumikellukesi, tegin kiirtiiru lähimate põõsaste juurde. Lumikellukesi meil veel pole, aga sinililledel on peopesasuurused lehed. Noored naadid annavad juba salati mõõdu välja ja võililled on prisked, nagu poleks mingit külma olnudki. Roniv hortensia ja sirelid on prisketes pungades ja näsiniin kavatseb kohe õitsema hakata. Täitsa tekkis tunne, et kui vahetpidamata ei sajaks, võiks soojalt riides juba õueski midagi asjatada.

4 kommentaari:

  1. Sinilillede lehed on talvehaljad ju nad sügisel sama suured olid. Noored lehed hakkavad kasvama alles peale õitsemist. Aga pungad on kõigil puittaimedel suured ja hea see pole. Meie ronival hortensial on leheotsad väljas.

    VastaKustuta
  2. Kusjuures minu ronival hortensia titel on otsad juba sügisest väljas ja vahepeal passisid lume all.
    Hämmastav, et sul seal nii palju lund on! Igal pool mujal on otsa saanud teine

    VastaKustuta
  3. Ja täna hommikul hakkas seda va lund juurde tulema. Pole see talv ikka läbi veel. Ja kes teab, mis märtsiski teeb!?

    VastaKustuta
  4. meil lumi tuleb ja lumi läheb ja varsti on vist muru kõrvuni :)

    VastaKustuta