31. detsember 2015

Viimane

Tänasega saab läbi ka kalendriaasta. Uus tuleb vaikselt koerte ja teleri seltskonnas. Ma ei ole nõus sel paugutamise ööl koeri üksi koju jätma, kuigi nad on tänu lähedalasuvale Klooga polügonile põmmutamisega üpris harjunud ja külla tulemas ka kedagi ei ole.
Valus ja raske aasta on olnud. Kahe koera surm ja võitlus ränga haigusega, võitlus ise raskem kui haiguse staadium ning järelmõjud kestavad siiamaani. Kuigi päev-päeva kaupa läheb natukesehaaval paremaks. Minu enda meelest muidugi mitte piisavalt kiiresti, aga teised, kes sama tee läbi käinud, lohutavad, et mul läheb niigi hästi.
Lisaks veel jalavigastus, millel oli teadjate silmis eriti märgiline tähendus. Olen toetunud valedele asjadele ja pean ümber mõtlema. Mõtlengi, aga see enesemuutmine on ka üks aeglane protsess.
Iga asi, mis meie elus juhtub, on õppetund. Mina, kes eluaeg on elanud nimekirjadega sellest, mida vaja on teha ja vaevelnud unehäirete käes, sest niipea, kui ma ärkan, hakkab mu aju täistuuridega tööle, olen õppinud lihtsalt olema. Nii et ma ei muretse vahetpidamata tont teab mille pärast, mis sellest muretsemisest nagunii ei muutu. Ja see on suur saavutus, vähemalt minu jaoks.
Magama olen ka õppinud. Vahel kaksteist tundi päevas. Eilegi läksin magama kell üksteist, hommikul kell seitse musitas Mihkel mu üles, pissitasin mõlemad ära, ronisin voodisse tagasi ja magasin kella kümneni. Varem poleks selline asi kõne allagi tulnud.
Peale väga hilist hommikusööki tegin koertega jalutuskäigu. Sisemaa uhke härmatise vastu pole meil midagi panna, aga piskut on antud meilegi. Jalutasin läbi väekohad ja mõtlesin häid mõtteid.






Köögist tuleb puupliidi ahjus küpseva ahjuprae lõhna, öö läbi lauda küll kaetuna ei hoia, sest koerad teeksid sellega puhta töö ja mulle endale ka ei meeldi hilja õhtul süüa, rikub une kvaliteedi ära. Keskööni katsun seekord ikkagi üleval püsida, kui just uni tõsiselt maha ei murra.
Ühesõnaga kõik on hea, mis hästi lõpeb ja loodame, et uus tuleb parem. Parema tervisega eelkõige. Ilusat aastalõppu kõigile, kes meile kaasa elanud on!





8 kommentaari:

  1. Ilusat aastavahetust ja head uut aastat nii, aias kui isiklikus elus!Loomulikult ka tervist!

    VastaKustuta
  2. Mõnusat olemist ja palju paremat uut :)

    VastaKustuta
  3. Soovin parimat,mida elul pakkuda!Jätkuvat Hea ja kurja äratundmist

    VastaKustuta
  4. Mõnusat vahetamist, tugeva tervisega rõõmuderohket ilusamat ja paremat uut!

    VastaKustuta
  5. Uude aastasse ikka head ja sooja!

    VastaKustuta
  6. Mingu kõik, mis halb, jäägu vaid hea!
    Õnnelikku uut aastat!

    VastaKustuta
  7. Siit saab ainult paremaks minna. Mingugi!

    VastaKustuta