15. november 2015

Sügisrahu

...kommenteeris üks inimene selle FB-sse üles pandud pildi all.
Tegin aias lõuna ajal kaks tiiru, esimese koertega, teise fotoaparaadiga. Kokku need asjad omavahel sobida ei taha, sest kahe koeraga tegelemiseks on vaja kaht kätt ja pildistamiseks  veel kahte.
Selle kivide- ja puudegrupi vabastamise üle võsast olengi vägaväga õnnelik. See koht oleks imekaunis ka siis, kui siia mitte ühtegi taime juurde ei istutata. Hoopis üleliigsed tuleks likvideerida.
Kahjuks kõike ei jõua ja võsal on loll komme tagasi kasvada. Aga sellest millalgi hiljem.
Mõnus nädalavahetus oli. Laisk ja mõnus. Natuke jalutamist, lugemist, seebitegu, peale mida lõhnab maja nagu roosiaed, sest peamiselt kasutasin inglise roosi õli.
Laupäevaõhtune saun sõpradega. Veel lugemist ja jalutamist. Metsaalune on paksult pohli täis.
Metsa alt tõin terrassikastidesse kadakaoksi, paljas muld on kole ja kui peaks lund tulema, kaitsevad natuke ka terrassi täistuiskamise eest.

Aeg läheb nii kiiresti, et kohe on advendiaeg käes. Eelmisel nädalal nägin toidupoes juba jõuluehete väljapanekut.

8 kommentaari:

  1. Kõikide rassimiste, rutu ja võitluste vahele on rahu vaja, rohkmgi kui me endale lubame, naudi täiega :)

    VastaKustuta
  2. Mõnusalt samblane on see pärnadealune tõesti. Ja nägin minagi täna metsa all palju pohli, aga laps ootas jalgratast ja polnud aega kinni pidada ja nosida. Polnud aega...oeh.

    VastaKustuta
  3. Aias ongi kõige ilusamad need ürgse rahu kohad- vanad puud, suured kivid ja pehme sammal.
    Kui võsaga väga visalt ümber käia, ehk saab tast ka ükskord jagu.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Visa olemiseks on vaja aega ja tervist. Mõlemat ressurssi kipub kahjuks nappima.

      Kustuta
  4. Kas hiiekoht on konkreetne puudegrupp või laieneb see suuremale maaalale? Kas oled uurinud, mis on sambla all? See võib olla lohkudega kivi.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Seda täpselt ei tea kahjuks keegi, pärimusi pole säilinud. Hiiekohta on arvanud siin peamiselt ajaloolased, väeinimesed ja arheoloogid. Ohvrikiviks on peetud ühes teises kohas asuvat kivi, seda, mille peal mul see puukuju seisab. Aga täpselt ei tea keegi, sest neid pinnast välja ulatuvaid rändrahne on meil sama palju kui pärnasid ehk kindlasti rohkem kui sada.

      Kustuta
  5. Sügisrahu on väga ilusati öeldud. Ilusat sügist teile seal pärnahiies.

    VastaKustuta
  6. See on ääretult hea, kui on rahu, sest pigem kipub sügis tooma rahutust ja rahulolematust. Iseenesest huvitav teema, kui loodus sätib rahule, muutub inimene hoopis vastupidiselt kärsituks, stressavaks, depressiivseks... õnneks siiski mitte kõik! :)

    VastaKustuta