17. november 2015

Seebiooper

Pudiladu oli päris tühi ja lähenemas on kodukandi tavapärane jõululaat, kus muidugi müügist numbrite mõttes pole mõtet midagi rääkida, on niisama kodukandirahva jõulueelse kokkusaamise ja mokalaada koht, välja läheb umbes sama palju kui sisse tuleb, peaasi et tore on. Näpud sügelesid ka juba tükk aega. Kududa-heegeldada pole ma kunagi osanud. Puutöö ajab suu vett jooksma küll, aga ma eriti ei julge enam. Komplekt tuimad sõrmed, nõrgad randmed ja ohtlikud mootortööriistad tekitab kerget kõhedust ja tegelikult on need randmed ikka nii närus seisus, et mootorsaagi ma ei suutnud käima tõmmata juba mitu aastat tagasi. Nüüd pole tükk aega proovinudki.
Seega mökerdasin ökoloogilise seebimassi, mica mineraalpulbri, roosiõli ja seebivormidega. Põnev on nende asjade juures ju see, et enne seebitüki tardumist ja vormist välja võtmist ei tea kunagi, mis sealt välja tuleb. Mõni tuleb päris põnev. Photocollage on miskipärast pilte närima hakanud, aga ma ei viitsinud muud programmi praegu otsida.
Kogu laupäevane ja pühapäevane tegemine kahes erinevas valguses. ja juba pakituna

Oleks rohkemgi plökerdanud, aga seebimass sai otsa. Tellisin uue kasti, aga see on veel pakiautomaadist ära toomata. Uusi vorme sai ka tellitud, vanad hakkavad natuke tüütuks muutuma, kolmas talv. Aga millal need Hiinamaalt kohale jõuavad, teab ainult Omniva.
Kogemus ütleb, et ostetakse neid hoopis pesukappi panemiseks, mitte pesemiseks :). Lõhn ei kao ka aasta jooksul.

11 kommentaari:

  1. No loomulikult, kes sellise seebiga ennast pesta raatsiks, seda niisama ilus kaeda ja nuusutada :D

    VastaKustuta
  2. Need on iluasjad, elus ei raatsiks selliseid kaunistusi maha pesta. :)

    VastaKustuta
  3. Ikka pesukappi muidugi, ma ei raatsinud vilditud seepi ka kasutada- ikkagi käsitsi tehtud ja tegija hingest tükike sees

    VastaKustuta
  4. Ooo, need on küll kunstiteosed! Sa pead õpitoa korraldama :)

    VastaKustuta
  5. Need on tõesti liiga imelised lihtlabaseks ärapesemiseks.

    VastaKustuta
  6. Isetehtud seep on väga mõnus. Mul naabrinaine teeb neid ka kodus. Ta keedab rasvast, vahast, õlidest jne. Koduseep on tõesti kuidagi palju sümpaatsem kui poe oma.

    VastaKustuta
  7. Selline mäkerdamine on alati tervistav.
    heh, mina olen vist ainuke, kes sedasorti seepe ei fänna. Muide, ma pesen ennast küll :) , aga lõhnade suhtes olen ülivaliv ja miskipärast naistele mõeldud lõhnad mind ei tõmba. Seebi puhul kannatan välja vast õunalõhna maksimum. Ilma lõhnata kraam on kõikse parem.

    VastaKustuta
  8. Ega sa tõrvaseepe tee? Tõrvalõhn on nii hea.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Inimeste lõhnataju on nii erinev, mind ajab tõrvalõhn iiveldama. Seega tõrvaseepi ei tee.

      Kustuta
  9. Vähemalt sama põnev tegevus kui munadevärvimine sissemässimise meetodil :) Roosiaia suveniiriks hea mõte. Huvitav, kas keraamika tegemisel ei saaks taolisi vorme kasutada.

    VastaKustuta
  10. Imeilusad, ma topiks neid iga jumala pesueseme vahele. Ja intensiivsed lõhnad meeldivad mulle ka, sest õrnu lihtsalt ei tunne. Eriti kanged ja vänged taimelõhnad ja eeterlikud õlid :) et tunda, et olen elus, et tajun maailma lõhnu :)
    Armsad suveniirid jah, mis sobiks roosiaiale paremini kui lõhnav roosipildiga iluseep.

    VastaKustuta