22. veebruar 2015

Mõmmikute eri

Täna saime siis lõpuks pilte tehtud, ilm vihmane ja sombune ja valgus vilets, ilma välklambita ikka läbi ei saanud. Aga mõned tüübid sai ikka päris hästi tabatud. See hall mõmmipoiss on ausalt öeldes mu lemmik ja saab võib-olla natuke rohkem nännutamist kui teised. Hakkas esimesena urisema, haukuma ja minu ilmudes sabajupikest liputama. Püüan endale selgeks teha, et vajan seltsikoera Ally asemele, aga mitte veel ühte õuekoera. Bella on kahjuks mul küll varsti üle vikerkaaresilla minemas, kasvajad...aga ma pole kindel, et veel üks mastifilaadne tegelane on see, mida ma vajan.
See piiga jäi piltidel pisut udune, aga oli esimene, kes ära broneeriti ehk kellesse mu termopildistaja esimesel pilgul ära armus
See piiga peab õppima soome keeles haukuma, kui tahab naabrikoertega suhelda. Läheb Eesti peresse Soomes. 
Mustad poisid. Parempoolne hakkab elama Kaarnamõisas, nagu täna käed löödud sai. Vasakpoolne veel vaba.
See väike tüdruk on pesakonna kõige pisem, aga väga hakkaja nakits
Pruunikashall kurva näoga tegelane on vaba plika, aga halle poisse ma õieti pildile ei saanudki, sest nad olid kogu aeg mingis tegevuses ja pidevalt jäid häguseks. Proovin homme veel korra. Kahele poisile on tahtjad olemas, aga ma pean kutsikad ise välja valima. 

Kasvataja ütles juba nädal aega tagasi, et jõmme tuleks hakata välisõhuga harjutama ja kui peale lõunat vihmasadu järele jäi, tegime esimese katse. Ega neile seal aedikus väga ei meeldinud, sabakesed võdisesid ja südamekesed kloppisid. Lisaks hakkas uuesti vihma sadama ja mul tuli kõik üheksa kutsikat tuppa tagasi tassida (üle kahe korraga enam kaenlasse ei mahu)
Rõõmsal koeraemmel oli ke kevad südames ja tegi õuel ka paar kiiremat jooksu- ja hüppetiiru, kuni ahtritpidi porri plartsatas. Pildile ma seda kahjuks ei saanud.


Kutsikad taas turvaliselt toas, tegime koeraemme ja kassiga aias väikese tiiru, aga kaugele ei viitsinud minna, sest hirmus porine ja libe oli. Igihali õigustab oma nime
Lumi on läinud. Samal ajal, kui eelmisel aastal. Eelmisel aastal olen 24.veebruaril pildistanud puhkevaid lumikellukesi, aga ma ei viitsinud sinna metsa alla sumada.

Aiatöödele mind veel ei tõmba. Aga plusskraadid meeldivad küll.

8 kommentaari:

  1. on tõepoolest väga nummid ja tore, et sa oled juba nii paljudele kodu leidnud!

    VastaKustuta
  2. Nunnudel juba koeranæod peas! Üks armsam kui teine! Soovin neile kôigile toredat kodu, kui aeg sinnani jôuab! Sulle aga soovitan kuulata südame häælt selle lemmiku suhtes:)

    VastaKustuta
  3. Armsad mõmmikud.
    Loodan, et sa oled teinud neist ukerdajatest nii mõnegi filmijupi.
    Saba liputab koerakest :)

    VastaKustuta
  4. No jumala eest, kui nunnukad mõmsikud nad ikka on! Ja mina siin ikka kõhklen veel, kas ma tõttan ka enda kutsukest välja valima või ei... Kas see üks tume isane Kaarnamõisa isase kõrval tuleb ka pika karvaga? Ja see hall kurva näoga emane? Mul kohe sihuke kusatus on peal... kuigi ma püüan endale kogu aeg öelda, et sel suvel tuleb ju niigi väga kiire aeg, kuidas ma selle kõige kõrvalt veel kutsikat välja õpetan...
    Need kaks kutsut, kelle kohta küsisin - ega nad ei ole pesakonna aktiivsemate hulgast? Sest mingit aktiivikut ma ei tahaks, need on dominantsemad ja ma ei tea, kas ma koolitan ära. Pigem selline leebe loomuga rahulik loom, kes allub ja teeb koostööd meelsasti. Kuidas need kaks iseloomudelt on?

    VastaKustuta
  5. Nupsikud! Nagu kõik inim- ja loomalapsed!

    VastaKustuta
  6. Hallo, ik heb net goed nieuws met u gedeeld, vooral u, die een financieel nodig heeft. Iga ontmoette Sabinhelps, mis finantseerib 47 000 eurot, kui üürib 3% purgi kohta. Ik heb de lening binnen 72 uur ontvangen. Ze on eerlijk en serieus. Kui soovite ühendust võtta meiega: sabinhelps@gmail.com, siis võite saada rohkem teavet kui teil on vaja ühendust võtta, kui soovite ühendust võtta meiega: sabinhelps@gmail.com.

    VastaKustuta