12. jaanuar 2015

Korralik lumi

Sellist lund, nagu eile alla tuli, pole sel talvel varem olnudki. Kui lõuna ajal välja läksin, oli vaatepilt imeilus. Tavaliselt meiekandi pidevad tuuled lund okstele kauaks ei jäta ja täna on puud juba poole lumetumad, aga eile oli korraks selline.
Kuurini kaevasin seda märga ja ropprasket lumeollust labidaga. Algul mõtlesin, et võtan kuurist käsisaha, aga kohe selgus, et märg lumi on nii raske, et täis sahka ma lükata ei jaksa, kui ei taha järjekordselt paari nädalat seljavaludes oiata. Põrnitsesin mitu minutit lumepuhurit, eelmisel talvel läks seda vaja ainult ühe korra ja siis pani selle käima naabrimees. Enne seda M. Manuaal on muidugi kadunud. Õnneks on olemas kõiketeadev internet, tulin tuppa tagasi, googeldasin natuke ja käes see manuaal oligi. Seal polnud küll käivitamise kirjeldust, aga vähemalt sain teada, millises asendis kõik kangid ja nupud peavad olema. Edasi oli juba lihtne, sest õnneks on neil tänapäevastel masinatel võimalus ühendada käivitamiseks vooluvõrku, mitte rebida starterit. Õue sain puhtaks, aga kuna õhtul tuli seda valget asja vaat et teist samapalju juurde, tuleb täna ilmselt korrata, muidu ei pääse ei autoni ega autoga välja. Ja vist peab hiljem poodi minema, sest mõned elutähtsad asjad kipuvad otsa saama. Heameelega venitaksin sellega homseni, sest täna on palju tööd ja teiseks lubatakse homseks juba uut sula, pääseks kergemalt. Näis.

9 kommentaari:

  1. Kaunis talvine aed ja meeleolu!

    VastaKustuta
  2. lumepuhuriga oleks vahva mässata küll aga meil on nii väike lükkamis/puhumisvajadus, et pole mingit mõtet soetada :/, samas kui mõelda ka lehtede peale... mine tea, äkki ikka oleks põhjendatud :D isegi meil on natuke ööga lumisemaks läinud :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Selle puhuriga lehti lükata ei saa, ja ma olen küll rahul, et mul see olemas on, mul täna tuleb 100 meetrit teed puhtaks lükata selleks, et üldse välja pääseksin, labidaga sureksin vist ära :)

      Kustuta
  3. Sajab, ainult sajab, Vahetpidamata.
    Vaatamata mitmekordsele lumerookimisele/puhumisele päevas, on valge talv lõpmata ilus.

    VastaKustuta
  4. Kui kaunis talvevaade.
    Siinkandis paistab aknast ka talvine võlumaa ja viimaste päevade jube tuisk on vaibunud. Lumebaiba paksus on selline, et kõrge saapaga ikka vabalt väravani sumbatav veel.

    VastaKustuta
  5. Meil pidid eile külalised tulema. Mina vaatasin aknast välja, et peaks neile tee sisse kaevama. Abikaasa aga arvas, et tallavad tee sisse ja ei peagi lund rookima :)

    VastaKustuta
  6. Meie lumeluuaga saab küll kõik lehed kiiresti hunnikutesse kokku puhuda

    VastaKustuta
  7. Meil ka jälle nii palju lund, et tuli lükkamiseks tehnikat kasutada. See sulamine ja külmumine väga meelepärane ei ole

    VastaKustuta
  8. Lume puhul ongi jube kummaline see, et asi mis peaks justnagu ära voolama, maasse imbuma, vikerkaari moodustama vms. mis ei tohiks tükkidena (kamakatena, pankadena, mägedena) kuskil vedeleda teeb seda teatud tingimuste korral tõepoolest.

    VastaKustuta