9. detsember 2013

Kinkides endale aega

Sest teatavasti aeg, tervis ja headus on kolm peamist asja, mida raha eest osta ei saa. Nii et kui välja arvata paaritunnine hängimine laupäeval Laulasmaa jõululaadal, olen viimased kolm päeva sõna otseses mõttes looderdanud. Ahjah, eile üritasime Lepatriinudega Schenkeri poolt keset parklat püstitatud kooremultši palli veeretada, otse loomulikult läks see katki esimesel katsel ja plaanina B tuli enamus kooremultšist prügi- ja mullakottidesse pakkida. See oli aga lihtsalt tunnine madin värskes õhus, mis tegi naha soojaks ja põsed punaseks.
Looderdamine oli täiesti etteplaneeritud ja ma olen seda päris nautinud. Reede õhtul pistsin märkmiku tegemata tööde ja teostamata ideedega laua alla ja välja võtsin täna lõuna ajal. Vahtisin telekast filme, mängisin arvutiga. karvane nurrupall selga soojendamas, lugesin. Ei ütleks, et oleks täiesti välja puhanud, aga mõtted hakkavad juba liikuma. Ise veel mitte. Minu kaela- ja ristluude soojendamise padi:

Lepatriinu kinkis jõuludeks uue mikrolaineahju ja ise tegin lõpuks südame kõvaks ja tellisin Euronicsi e-poest ära uue nõudepesumasina. Vana mikro oli tosin aastat vana ja nõudepesumasin kümneseks saamas ja kui aus olla, ei töötanud kumbki enam nii nagu peaks. Nüüd aga tuleks ära teha ammuplaneeritud köögi miniremont, põranda- ja seinaprao tihendamine, vana kapi mahalammutamine ja uue ehitamine, sest uus pesumasin vanasse ei mahu. Selleks tuleks minna ehituspoodi, aga vaat sinna ma täna minna ei viitsi. Hommikust saadik on sadanud laia lund ja mul pole tahtmist minna lumistele teedele autoga liuglema. Seda enam, et süüa on kodus piisavalt. Seega looderdame täna veel edasi. Homme ilmselt tuleb hakata lund lükkama, esimest korda sel aastal. Mõlemad hiigelkoerad see-eest kaifivad lund mõnuga. Nende lõbutsemist vaadates tuli selline lauluke keelele

lumi tuli maha ja valgeks läks maa
kaks karvast hiigelpeni on selja peal maas
neil sära on silmis ja naerul on koon
ei meeldi neil olla porine loom

Pilt tehtud kella kahe paiku terrasiilt. Riidesse ei viitsinud panna. Nüüdseks on lund veelgi juurde tulnud.





4 kommentaari:

  1. Mõnusat looderdamist. Muide, Ehituse ABC-s on nädalavahetusel -20% kui nii suures koguses midagi vaja peaks olema, et pikem sõit õigustab.

    VastaKustuta
  2. Armastan talve just selle endale saadud aja pärast :)

    VastaKustuta
  3. Minu detsember on väga kiire ja väsitav, ootan jôulu eelkôige sellepärast, et saaks pikalt ja mônusalt perega kodus olla.

    VastaKustuta