22. detsember 2013

Aasta pimedaim aeg

Üks sõber kommenteeris hommikul FB-s, et täna hakkab varem pimenema, kui valgeks jõuab minna. Väga tabav. Terve viimase nädala kohta.
Eile oli isegi vahepeal korraks taevas selge, kuigi päike end üle puudelatvade upitada ei jõudnudki. Kolasin natuke koertega ringi, täiesti rohelised jõulud tulevad. Rohi on roheline, kõikjal vohab sammal.



Küpsetasin kutsikate sünnipäevaks šokolaadikoogi, mille retsepti mingil päeval töötegemise kõrvale märkmikku kritseldasin. Hea tulemuse tõttu täheldan selle ka blogisse, sest igasugustel paberitükkidel on vastik kalduvus ära kaduda.
200 g tumedat šokolaadi sulatada ja segada
250 võiga, lisada
4 spl jahu
6 spl kakaod
Teises kausis vahustada 4 muna 200 g suhkruga ja segada vaht ettevaatlikult eelmise seguga. Tainas kallata võiga määritud vormi ja küpsetada 200 kraadi juures umbes pool tundi. Peale panin enne ahjupanekut mandlilaaste, hea sai.
Kuna määritav või on meie kaubandusvõrgust jäljetult kadunud ja margariini ma ei tunnista, tuli ka sellega tegeleda. Pakile võile juurde kolmandiku jagu rapsiõli, saumikseriga vahtu, võitoosi ja külmikusse. Poolele segule sai veel hakitud peterselli lisatud juhuks, kui maitsevõi isu tuleb. On ikka talv, kui 21.detsembril saab hommikumantlis ja paljasääri minna maitseainepeenrast peterselli korjama...
Siis sünnipäevalaps autosse ja Pääskülla pidu pidama. Neljajalgsed pidutsesid õues üksteisega maadeldes ja mürades, kahejalgsed kohvilaua ääres toas. Torti said mõlemad.
Pidu läks täkkesse, autosse toppisin väga räpase, mudase, koerailase ja väsinud, aga ülimalt rahuloleva Jasmiiniõiekese. Kes koju jõudes kohe selili kukkus ja hommikul kella üheteistkümneni magas. Püüdsin ringikihutavast karvasest kambast ka pilti teha, aga kuna nad hetkegi paigal ei püsinud, olid tulemuseks kahjuks ainult udupildid.
Täna olen hommikust saadik end püüdnud asjalikuks sundida, puid tassinud, prügi välja viinud, sauna koristanud, aga edeneb halvasti. No ei istu mulle see poolpimedas koristamine kohe põrmugi. Arvuti- ja kirjatöö puhul hämarus mind ei häiri, füüsilise liigutamise puhul miskipärast häirib väga.
Positiivne aga on, et pimeduse selgroog sai murtud ja edaspidi läheb ainult valgemaks.

5 kommentaari:

  1. Samblaroheline on üks kaunimaid rohelisi :)
    Nüüd hakkame tõepoolest jälle valguse poole liikuma, seda on lohutav teada. Kolm kuud pole üldse nii pikk aeg, aga ehk on sul kevadel jälle hasart tagasi :)

    VastaKustuta
  2. Liiga pime aeg ja mulle ei meeldi ka mitte üks tera koristada pimedas vôi tulevalgel, ootan pikisilmi päeva pikenemist. Meil polnud sel nädalavahetusel päeva ollagi

    VastaKustuta
  3. Su aed oleks justkui Jaapanis ära käinud, imeilus :)
    Päike on pesas, las ta siis puhkab veel mõned päevad pealegi. Ega see pimedus mullegi meeldi, aga ega halamine ka aita.Küllap jõuab ka see valgus pärale.
    Ilusat pühadeaega Sulle

    VastaKustuta
  4. Viimase aja parim uudis on see, et nüüd hakkab jälle valgemaks minema ja jaanuari lõpus on valgusolud juba üsna mõnusad. Kuu aega veel...

    VastaKustuta
  5. Head vana aasta löppu ja uue aasta algust ! Oli tore külastada imelist blogi !

    VastaKustuta