26. mai 2013

Viimaks ometi vihm

Pisike Eesti on suur kliimalt. Sügisel uppusime meie ja lõunapoolsed olid ilmaga rahul. Nüüd upub lõunaosariikides ja loodepiirkonnas on põud. Peale eilset roosipeenarde rohimist oli nägu kaetud hallikaspruuni puudriga, sest muld tolmas meeletult, niikui võilille või naadi sabapidi kätte said, oli tolmupilv taga. Õhtul saunas andis seda maha uhada.
Öösel hakkas siiski sadama, peale põhjalikku kastmist sprinkleriga loomulikult :). Korralikuks sajuks seda just pidada ei saanud, aga ümbruse tegi märjaks. Hea mitmel põhjusel, kastmine eelkõige, aga lõpuks ka mahti kuhjunud tubaste tegemiste jaoks. Mille taustaks kuulan pea hommikust saadik läbi korralike arvutikõlarite Lang Langi erinevaid kontserte. M on Jäneda laadal ja see annab mulle võimaluse elutuba klassikaga täita...
Mõned vihmaeelsed pildid:
Kamtšatka kevadvõhk

Esimene kolmiklill, mille määramisega on mul raskusi. Alles on kõik Kährilt soetatud kaheksa liiki ja alles on ka sildid, aga kuna neid on liigutanud lumi, varesed, koerad ja rohimine, siis õiges kohas pole ükski. Hoolimata netis surfamisest ma õiget nime ei julge välja öeldagi, selline heleroosa maa poole longus õieke (möödajalutanud ema leidis, et täiesti mittemidagiütlev ega saanud üldse aru, mida ma seal käpuli maas imetlen). Kas on trillium undulatum?

Aia tõeline staar aga oli eile õhtul õitesse puhkenud väike mandlipuu

Üldiselt aga kaob tegemistvajavate tööde rodu endiselt silmapiiri taha ja kõige krooniks teatas mu eelmise suve abiline, et tema sel aastal rohima ei tule, kuna leidis töö kodule lähemal, saan aru, noorel inimesel on sõprade seltskond oluline. Kuid kuskohast uus leida, on veel selgusetu. Natuke plindris tunne, sest kuidas ka tahaks, ise kõike teha ei jõua.
Räpmasse saatsin praktikapakkumise ära, paraku pole huvi tuntud. Peab vist Luuale ka saatma.

6 kommentaari:

  1. Meil oli ka lõunani ilm sompus,kuid ei sadanud.Lõunast alates jälle sadu hooti,udutamine kohati tugevamate hoogudega.OHHH,kuidas ei taha enam.

    VastaKustuta
  2. Mandlipuu on sul tõesti imekena. Ja paganama õiges kohas. Paku töökohta läbi fb aiahoolikute. Need äkki teavad soovitada kedagi

    VastaKustuta
  3. Lõunaosariikides on samuti veega erinevad lood, mõned kohad upuvad, meie mitte. Oleme saanud üsna mõõdukalt, nii, et ise istutatuid kastma ei pea, seda tehakse meie eest ülepäeviti ja ka enamasti öösel, nii, et saame ka niita ja rohida.
    T.undulatumi tarvis on ta Sul vist natuke liiga roosa, undulatumil on küll selgelt välja joonistunud roosa südamikumuster, aga kroonleht ise on valge, tegelikult peaks mõne suurema spetsiga konsulteerima, Kaja Urmas peaks ehk teadma paremini
    Ma kardan, et enne praktikandi saamist peaksid Sa end kuidagi praktikabaasiks muundama. Millise need nõuded on, ei oska praegu öelda. Lihtsam on ehk kuskilt mõni palgaline saada.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Palgalist olen läbi kihelkonna FB otsinud, ne otveta, ne priveta. Praktika aga...mu eelmises töökohas olid kogu aeg praktikandid, küll äri, küll raamatupidamist, küll mida iganes praktiseerimas, mingit paberit ettevõttelt küll ei tahetud. Parimad neist võtsime heal juhul hiljem tööle :)

      Kustuta
    2. Ehk veel hakkab looma, mul on kivipanemise praktikakoht veel leidmata.

      Mina ka vihma üle ei kurda, hein kasvab küll nagu sõge, aga muu aed on ka lopsakas. Vihma on tulnud just sel moel, et saab õues ka teha ja suurema saju ajal käisime Järvseljal. Sai ka kõik puud maha istutatud

      Kustuta
  4. Taevane kastekann on jumalik. Enne vihmasid tuli ka minul kastekannuga ringi sibada. Praegu on ideaalse suve maatrikspäev - peenrad kõik vihmast kastetud ja taevas peaaegu pilvitu.

    VastaKustuta