7. mai 2013

Peaks vist passi vaatama...

Ise oma aja peremeheks olemisel on nii plusse kui miinuseid. Plusse siiski rohkem. Nii saigi nädalavahetusel põhiliselt tööasju tehtud, reedel käis ajakiri "Mari" intervjuud ja pilti tegemas. Laupäeval oli M Narvas laadal, mina möllasin kolm tundi paberimajandusea, järgmised kolm koristasin ja edasi tassisin taimi. Väsisin ikka korralikult ära. Pühapäeval panin ka tellimusi kokku, esmaspäeval ka, lõuna ajal ühendasin postiviimise poeskäiguga, sest külmikus kõmises tühjus. Ning siis otsustasin pühenduda oma roosidele. Lõikasin, muldasin, rääkisin juttu. Kõik tundsid end suurepäraselt, ei mingeid talvekahjustusi. Uhked inglased ja õrnukesed hiinlased, kõik kenasti pungas. Eelmisel aastal Peter Bealesisr tellitud roosid olid liiga kaua postis ja põdesid terve suve, nüüd aga on korras isegi York&Lancaster, mille kohta oli isegi müüjal vihje, et pigem kollektsionäärile, kui tavaaednikule.
Paarkümmend roosi jäi veel lõigata, kui selg ja vasak jalg, mis on juba kuude kaupa nõrgalt valutanud, sõlmisid minuvastase vandenõu ja käskisid pikali minna. M pungitas küll silmi, et keset päeva, kell pool kaheksa õhtul. Aga ma olen nii palju vanaks ja targaks saanud, et kui kere küsib puhkust, peab ta selle ka saama, muidu läheb hullemaks.
Selle kohta, et ma voodisse tahvelarvuti. kaasa võtsin, polnud kerel midagi paha öelda. Sai taimesaitidel surfatud. Et edaspidi tahaks sisse osta ka selliseid hortensiaid, pildil täidisõieline You&Me Passion


ja selliseid, Lets Dance Rhapsody in Blue,

kahjuks ma ei oska tahvelarvutiga seda märki teha, mis registreeritud  kaubamärki tähendab ja ega ka pildi näitamine pruugi legaalne olla. Sest kõik need udupeened uued sordid on patenteeritud ja autorikaitse all, pole siin midagi omaette rohtseid pistikuid teha :).
Kaks tundi klõbistamist ja otsad olidki käes...täidisõieline You and Me Passion hakkab ehk juba sel nädalal Eesti poole liikuma ja Endless Summeri puhul ma veel juurdlen, kas võtta või mitte, rahaga läheb väga kitsaks, sest kõik tahavad ju ettemaksu saada.

Kuivõrd lolli ei peata ka seljavalu (no eilne lesimine ikka aitas ka), siis täna said roosid lõpuni lõigatud ja kogu sodi ära koristatud. Kärutäie oksi lõikasin ka roomavatelt kadakatelt, mis sel talvel väga hullusti kannatada said, aga sealt tuleb veel mitu kärutäit. Korraga ei jaksa.
Lisatööks sain liiliasibulate ükshaaval ülevaatamise, aga seal oli õnneks esialgne ehmatus suurem kui tegelik kahju, untsus oli ainult neli tükki kogu partiist.
Kevad astub edasi ka koduaias, täna hommikul kuulsin esmakordselt kägu kukkumas ja eile avanesid esimesed nartsissid.

Terve läänepoolne ja lõunapoolne niit on lõokannusesinine
Müügitulbid Ancilla ja Early Harvest kastides, minu jaoks on lausa naljakas, et neid ostetakse niimoodi õitsvana, koos sibulaga.

Homme on kontoripäev ja nädalavahetusel Luige laat. Tööpuudust ei ole.




8 kommentaari:

  1. Poolest päevast - pool kaheksa - :DD
    Aga see õite värk töötab ikka väga lollikindlalt. Käisin turul ja äärepealt oleks ostnud võõrasemasid, ikka nende õite pärast. Laatadel ju ka - esimene asi - õied.

    Edu sulle ja su karjale :D sa oled ikka üks vinge naine!

    VastaKustuta
  2. Tühja sest passist, sealsed andmed ei tundu ju niikuinii õiged, aga oma kere häält ja muid märkevtuleb tähelepanekult kuulata ja mitte ainult teadmiseks vaid ka täitmiseka võtta.

    VastaKustuta
  3. Loodetavasti läheb ka kastist kaubaks, kuigi potistatud oleks parem muidugi. Naljakat ei ole midagi, sibullillede sordid on alatihti vahetuses ka ilusates pildiga pakkides. Minu meelest ei olegi sul Ancilla. Sellele on väga iseloomulik seespool punane ring südames. Ka peaksid Ancilla õielehed olema pisut teravama otsaga. Võiksid vaadata, millist Kaufmanni või Greigi tulpi veel su tarnija pakkus samal ajal kui tellisid.
    Kohtumiseni Luigel arvatavasti laupäeval.

    VastaKustuta
  4. Jah, õitsevat tulpi ostaks isegi. Kindel wärk. Kodus töötamisega on see lugu, et vahel ei ole enam vahet kas töö on palgatöö või kodutöö ja raske piire panna. Sest mingil ajal peaks saama ka tehtud töö vilju maitsta. Kasvõi puhkamise kontekstis. Päikest ja jõudu soovides.:)

    VastaKustuta
  5. Kodutööga on esialgu raske harjuda, aga kõik kujuneb....:) Ja tervet päeva ei tohigi tööks kasutada, aega peab olema pikutamiseks, lugemiseks, vaatamiseks ja üleüldse elu nautimiseks. Ja pass tuleks seinale silmade kõrgusele naelutada :D
    Õitega sibullilli ostetakse seepärast, et inimesed on palju petta saanud, ja Ancilla pole tõepoolest Ancilla.
    Mulle küll enam ei mahu mitte ühtki hortensiat, aga selle ühe `Passioni` vist topiksin küll kuskile ära :D. Ja muide, Endlessil on üks uus ja imeline sort, kui mul nüüd õigesti meeles on, siis `Bella Anna` ja selle pean ma ka saama ja kuskile mahutama.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. See 'Bella Anna' ei ole suureleheline hortensia vaid on valitud 'Annabelle' roosa sordi 'Invincibelle' taimede hulgast, püüdes leida vähem lamanduvat. Eks siis ehk leidsid ka..

      Kustuta
  6. Tundub, et tulp on Mary Ann, kuigi kindel ma pole. Õnneks pole seni ükski ostja sordinime vastu huvi ilmutanud.
    Paraku tulebki hooajal rabeleda, et kuidagi talv üle elada. Vahel mõtlen, et küll on hea, et ma eelarvet ei teinud, siis poleks seda aiafirmat küll sündinud.
    Jõudu annab inimeste positiivsus ja tänu. Täna käidi pojenge ostmas nii udupeene autoga, et ma imestasin, et sellega üldse meie külavaheteele sõita raatsiti...ost oli ka enam kui korralik ja lisaks on nii paljud öelnud, et me ajame õiget asja. Millalgi hakkab selle valu ja vaeva eest ehk ikkagi ka palka saama.

    VastaKustuta
  7. Tervitus. Suur tänu veelkord ka pojengide eest ja kindlasti me tuleme ka teile külla. Mulle see laada värk ei istu, liiga palju rahvast. Mis sa teed, ma olen ikkagi rohkem selline "metsaelukas". Täna oli väga palav ka.
    Aga õigel teel olete te kindlasti. Jõudu ja jaksu teile!

    VastaKustuta