6. jaanuar 2013

Vihmaselt ta tuli

,see aasta 2013. Kaks laiska inimest vedeles teleka ees, isegi laud peaaegu katmata, õhtusöögiks sai seapraadi söödud ja kui kõht täis, siis mis seal ikka enam kuhjata. Üritasin teha Pavlova torti, aga kokaraamatu aegade ja temperatuuride juures normaalset beseed küll kätte ei saanud, jäi nätskeks. Aga kui sügavkülmast võetud maasika toormoosiga ja vahukoorega täiendatud sai, siis M-l läks alla küll. Näksideks verivorstipirukad, idee täpselt sama kui viineripirukatel, aga viineri asemel sees pisike verivorst. Oli päris huvitav.
Peale keskööd läksime välja saluuti vaatama, sattusime kokku naabritega, jõime plasttopsidest vahuveini, mida vihm hoolega lahjendas, istusime veidi naabrite juures, kella kaheks ei suutnud mina enam igatahes haigutusi tagasi hoida ja kobisin koju kotile. See-eest oli mõnus uusaastapäev, ei mingeid ülesöömise ega muid sündroome.Lihtsalt laiskus, peale koristamise sai ainult teleka ees raamatut loetud. Välja ei kiskunud üldse, ümber maja lainetas vihmamärg kiilasjää, millel isegi koerad liikuda ei tahtnud.
Järgnes jälle sutsujagu tööpäevi, üks segasem kui teine, aga õnneks oli peatselt jälle nädalavahetus käes. Laupäeval näidati õues küll päikest, aga ilma naeljalatsitega ringiliikumine oli suhteliselt võimatu.
Seda ei saa väita, et värve üldse ei ole. Konnatatar on igatahes väga vahva punane.
Kaktused on paljaks sulanud ja näevad kuidagi kevadised välja, Kui nüüd külma peaks tulema, on vist natuke jama. Eriti midagi peale visata ei anna, hanged on nii kõvaks sulanud, et kannavad vabalt meie 55-kilost kaukaasia lambakoera.
Täna aga käisime katsikul. Üks olevus sellest sabade, koonude ja käppade 15 päeva vanast segadikust hakkab paari kuu pärast meie aeda oma maitse kohaselt ümber kujundama.
Ja kuigi paar kuud tagasi tundus, et endale ma ei osta küll ühtegi taime, sest firmataimedega on niigi palju tegemist, suutsin täna ikkagi Aiasõbrast põõsaid tellida. No mis teha, sinist habeõit olen ma ammu tahtnud ja põnevaid hortensiaid oli seal ka...
Ning veel ei ole hilja soovida kõigile, kes seda loevad, head uut aastat! Parajalt päikest ja vihma teie aedadess, soojust ja lähedust teie kodudesse ja kalli-kalli. Kasvõi virtuaalselt.

9 kommentaari:

  1. Ohsaa kui nummid väiksed uti-pluti nuntsakad :)! Oi, see kutsiku aeg on nii üliarmas, aga tema omanikule ikka paras katsumus ka...
    Konnatatart olen ka viimastel päevadel oma aias imetlenud ja mõelnud, et on ikka visa ja vahvates värvides tegelane, eriti veel kui tibake päikest peale langema satub.
    Õnnelikku, edukat ja uute tegelastega (nii karvakerad kui taimed) toredat elamusterohket ning värvikat alanud uut aastat!

    VastaKustuta
  2. Kutsikad on tõesti nummid. Konnatatar sul ka nii ilus, minul murdis see esimene lumi kõik vastu maad katki ja olin sunnitud maha lõikama. Aga edu ja jaksu nii taimede kui loomadega!

    VastaKustuta
  3. Head jätkuvat aastat, armas Thela! Mõnus lugemine taaskord:)
    Kas kutsid on labradorid?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kutsid on tiibeti mastifid. Kahe nädala vanuselt näevad nad kõik välja nagu karvased põrsad, tõust sõltumata :)

      Kustuta
    2. Selge - siis uus südamesse pugeja tulekul:)

      Kustuta
  4. No näed, karjaõnn muudkui õitseb:).Oled ikka usin küll, kui ka uued põõsad juba paistavad, ma kavatsen alles ärkama hakata. Kunagi :)
    Ka meil oli mõnusalt laisk aasta algus.

    VastaKustuta
  5. Kõik, mida soovid teistele, tuleb ka Sinu õuele:)
    Suur tänu.
    Põrsakesed on nii toredad. Kuna teen praegu koerte osas nn kodutööd, siis guugeldamise tulemusena "tean", et parajateks mõmmideks tiibeti mastifid ka jäävad:)
    Põõsad, jajah. Aga roosid, sibulalised, kaktused, kalda- ja veetaimed...

    VastaKustuta
  6. Kunagi tuleb mul ka ehk jälle koera aeg. Siis kui mul on aega temaga tegeleda. Tore uudis, siis saab varsti jälle kutsikate pilte näha.

    VastaKustuta