30. detsember 2012

2012

Lappasin täna hommikul selleaastaseid blogipostitusi ja ausalt öeldes hämmeldusin isegi, kui palju on sel aastal ära teha jõutud. Ja kui palju jäi ka tegemata, ilmselt olid plaanid natuke liiga suured. Mõni ime siis, et augusti alguseks olin jõudnud järeldusele, et saabunud on revolutsiooniline situatsioon, kus ei jaksa ja ei taha enam mitut jumalat teenida. Kõik hakkas üle jõu käima, tegemata asjade nimekiri venis lõpmatuse teise otsa, hinges oli pidev rahulolematus ja M-ga olime alalõpmata firmaasjade pärast riius. Aprillist saadik vaevas neurodermatiit, lisandusid pidevad seedeprobleemid ja igikestev väsimus. Midagi tuli ette võtta.
Otsustamine oli neetult raske. Ühelt poolt viisakas palk, ametiauto, aga ka pidev stress ja järjest jaburamaks muutuv kontsernisisene töökorraldus. Teiselt poolt ebakindel tulevik, prisket kahjumit tootev aiafirma, aga võimalus olla oma aja kas just perenaine, aga vähemalt ise otsustada, mis on oluline ja mis mitte.
Õnneks jõudis kevadel lõpule majalaenu maksmine ja suvel sai maha müüdud ka selle tagatiseks olnud linnakorter. See andis materiaalses mõttes turvatunnet natuke juurde. 
Blaise Pascal olevat öelnud, et inspiratsioon tuleb ettevalmistatud aju juurde. Minu aju on praegu selles staadiumis, et inspiratsiooni justkui juba oleks, aga selle realiseerimiseks vajaminevat aega ja energiat pole kuskilt võtta. Võtmesõna isegi pigem energia, kui aeg. Selle asemel, et veel keskpäeval hommikumantlis arvuti taga vedeleda, võiks juba ammu midagi teha. Aga ei viitsi.
Väljas on hall ja rõske, sooja üks kraad ja räästad tilguvad. Õue eriti ei kipu, sest tilgub ka nina.
Kevad aga tundub sel aastal liigagi lähedal olevat. Sest põhitööst ei vabane ma veel mõne kuu jooksul, lisaks kahmisin endale kaela ka üsna ajamahuka EAS mentorluse kahe mentiiga, aiafirma asjad ja siis tuleks end veel sellest hunnikust läbi närida, sai paar kuud tagasi aktiivselt netis raamatupoode tühjendatud:
Aga küll saab ja peamine on see, et on unistused, mis vahepeal igapäevarutiini varjus pea olematuks muutusid. Tuleb uskuda, et uus aasta on parem kui eelmine ja kõige ilusam aeg elus on alles ees.

9 kommentaari:

  1. Elumuutused on lõppkokkuvõttes alati head. Mida iganes otsustad, soovin sulle edu, sa oled minu jaoks inspireeriv!

    Kui aga end mingist osast oled läbi lugenud, anna teada, mida põnevat leidsid.

    Mõnusat aastavahetust teile sinna!

    VastaKustuta
  2. Jaksu ja visadust sulle elumuudatuste teostamisel! Ega keegi teine sinu eest seda teha ei saagi ja loodan, et uus aasta toob sulle rahulolu ja rõõmu, ilusat aiapidamiseks sobivat ilma ka!

    VastaKustuta
  3. Ka minu jaoks oli väga inspireeriv Sinu ettevõtmistest lugeda. Soovin visadust ja tugevat tervist ennast pidevatest uuendustest läbi närida, no kas peab kogu aeg midagi totaalselt muutma, tekib vahest mõte.
    Talv on vaimule kõige raskem aeg, kõike on liiga vähe. Kevadel aga hakkavad paljud asjad justkui iseenesest liikuma. Valgust Su talvesse ja palju head, ilusat ja selget Su uude aastasse!

    VastaKustuta

  4. Kui suvel elu nii sündmuste- ja tööderikas, et see lihtsalt kulgeb ja inimesed parvetavad koos sellega pärivoolu, siis talv on mõtiskluste ja plaanide tegemise aeg. Võib elulaevaga rahumeeli mõnda vaiksesse ajaabajasse ankrusse jääda ja nokitseda oma mõtete või kindakirjde kallal...sest üle hulga aja on jälle aega. Enda jaoks, sõprade jaoks, unistuste ja plaanide jaoks.
    Head, edukat ja õnnelikku uut aastat!:)

    VastaKustuta
  5. Kõikide soovide ja unistuste täitumist, tugevat tervist ja jätkuvat karjaõnne!

    VastaKustuta
  6. Kõigi Su soovide täitumist ja ettevõtmiste kordaminekut! Karja-, marja-, lille-ja äriõnne!

    See on suur asi, kui saad olla iseenda peremees ja kellast ei pea väga hoolima, aga seda võin küll öelda, et tahtmised muutuvad nii suureks ja kõik enda jaoks tegemata asjad tahaks kohe ja korraga ära teha, nii, et aega jääb veel vähemaks :D

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tegemata asjade realiseerimine seisab tavaliselt kahel jalal, üks on aeg ja teine raha. Elu on näidanud, et üks jalgadest alati lonkab. Seni on selleks olnud aeg, edaspidi hakkab lonkama rahajalg :)

      Kustuta
  7. Sirget sammu uueks aastaks - et kumbki jalg ei lonkaks!

    VastaKustuta
  8. Elumuutused on põnevad ja inspireerivad! Mõnes mõttes on nende läbiviimine närvesööv ja hirmutav - nagu astuks mõlema jalaga otse õhku. Teisest küljest jälle on see innustav, ergutav ja väga intensiivselt elamise tunne. Ja väga, väga vabastav on olla ise oma aja peremees, ise otsustada ja ise olla. Unistuste täitumist sulle!

    VastaKustuta