17. jaanuar 2013

Ikka talve keskel

Täna hommikul läksin kodunt välja tavalisest hiljem, lausa valges. Raagus arooniahekis laulsid rõõmsalt mingid linnud, kanalast toetas neid kukk Petja soolo ja kohe varsti tõusis päike ja lõi kogu ümbruskonna heledalt sillerdama. Tunne oli selline, et käes pole mitte jaanuari keskpaik, vaid märtsi lõpp. Niimoodi miinus viie peal, päikesepaiste ja paraja lumekattega talve vastu ei ole mul kohe mitte kui midagi.
Igasuguseid erinevaid askeldamisi on ka nii palju olnud, et niisamagi on tunne, et aastalõpp on kusagil kaugel selja taga ja uus aasta juba pikemat aega kestnud.
Ootan kevadet, kuid ei saa isegi vahel aru, kumb on suurem, kas lootus või hirm. Lootus iseotsustamisele ja oma aja peremeheks olekule. Hirm materiaalse toimetuleku ees - kui ikka möödunud aasta taimemüügi kogumaht aastas kokku oli sama suur kui praegune kvartalipalk, siis on ikka kõhe küll, kas edaspidi kõik arved makstud ja toidu lauale saab. Taimede sisseostmine pealekauba.
Aga küll saab. Kui kord juba on otsustatud uks avada, peab sellest ka läbi minema ja lootma, et parem on ees.

6 kommentaari:

  1. Julget pealehakkamist ja edu ettevõtmises! Kindlasti on kevadeks ka midagi uut ja huvitavat müügiks pakkuda.
    Aga ilm on teil seal ikka tunduvalt soojem,kui meil siin lõunapool.Nädalavahetuseks lubatakse isegi ööseks -28C.Seda küll ei taha!

    VastaKustuta
  2. Meeletult julge otsus ja inimlikus plaanis olen kade. Oleks mul oma elus olnud vajalikul hetkel sellist otsustavust.

    VastaKustuta
  3. Minu lugupidamine! Sa oled lihtsalt nii kindel tegija , et mina usun, et teil saab seal minema ja see on üks Suur Algus.

    VastaKustuta
  4. Sul on nii häid ideid ja majandamisest ka hunnik tarkust kogutud, et asi lihtsalt ei saa untsu minna. Päike paistab ja elu on lill :)

    VastaKustuta
  5. Sina jääd oma äriga vee peale, see on selge! Peaasi, et sul jätkuks tarkust rabelemise kõrvalt ka endale puhkuseks aega anda. Oma äri on ju nagu Tallinna linn, mis kunagi valmis ei saa.

    VastaKustuta