28. oktoober 2012

Kodus

Laupäeva hommikul kell 10 Malagas +23,8 kraadi. Laupäeva öösel kell üks Tallinnas -7 kraadi. Kodus -4. Kingades ja suvejopes polnud üldse lõbus sumada.
Ootel hunnik maksmata arveid ja muid probleeme. Arved said makstud, probleemidega on teine lugu. Need peamiselt töised.
Tubli M oli vähemalt voolikurullid tühjaks lasknud ja kuuri viinud. Ning vihmaveenõud pikali keeranud. Kujud on veel lume all ja osa taimi matmata. Õnneks lubab sula ja kuigi kraadiklaas püsis miinuspoolel terve päeva, sulas päikese käes päris tõhusalt. Krunt on veega piiratud nagu kevadvete ajal ja jalgsi meile praktiliselt ei pääse.
Aed nägi välja selline, praktiliselt kõik jäi koristamata:


Kuurist leidsin uue elaniku, kelle nimi pidi olema Eve, sest ta olevat jänksidest kõige ilusam. Kas ma peaksin meelitatud olema?
Reisijutt tuleb ka, siis kui kõik pildid arvutisse, üle vaadatud ja sorteeritud saan (sest neid on üle 600). Esimene päev kodus on läinud aklimatiseerumise peale, sest M unustas pisiasja, et maja tuleb ka kütta ja kui me kell kaks öösel koju jõudsime, oli köögis 14 kraadi. Mina läksin igatahes jopega vannituppa riietuma, sest seal oli vähemalt põrandaküte sees :).

Ja reisijutt nüüd valmis siin

7 kommentaari:

  1. Ma arvan, et võiksid ikka meelitatud olla küll, Su peale ju mõeldi ja äraoleku asendaja on ju tegelikult ilus.

    Ega ilmaaegu psühholoogid ja osa tohtreid räägi, et päikese alla tuleb minna vastu meie kevadet. Üllatused väiksemad ja aklimatiseerumine ka kergem:D

    Aia pärast ära muretse, kevadel koristad, mis talv järgi jätab.

    VastaKustuta
  2. Vahva lontkõrv ju! Kõndisin ka täna aias ringi, pole kusagil sõidus olnud, aga pilt samasugune, nii ootamatu oli see külm. Mõnes anumas jää, mõned kasvuhoonesse jäänud sibulad külmunud ( vist), vesiroosid veesilmas paksu jää all jne.
    Vaatasin kõike seda ja mõte oli just sama kui Muhedikul, et eks kevadel vaata, mis ja kuidas:)

    VastaKustuta
  3. Võimalik, et mis ja kuidas saab varem ka näha :)
    Oh, pagan, mul veetünnid kõik puha lükkamata. Eve on väga nummi :)nii et võid küll meelitatud olla.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma tahtsin lisada, et meil on ka kevadised veeolud tagasi. Maanteeäärne kraav on täis mis täis ja tiigis ka veetase muudkui kerkib. Nii hull nagu sul seal veel siiski pole.

      Kustuta
  4. Ka mina olen oma tagasihoidliku aia ja peenarde koha pealt lumele ja külmale tänulik. Enam ei pea muretsema, et see ja teine asi on veel tegemata.

    VastaKustuta
  5. Kui ma esimest korda mingis multikas sellist lontkõrvalist jänksi nägin, siis arvasin, et kunstniku fantaasia vili, kuid nüüd ka siinmail sellised täiesti olemas:) Sorteeri aga jah lõunamaa pilte, midagi värvilist kuluks ära vahelduseks neile äkklume piltidele, mis kodumaist blogosfääri on täitmas.

    VastaKustuta
  6. Nii nunnu jänks. Ja aias mul ka kõik samamoodi. Kohe-kohe tuleb taas soe periood. Eks siis näeb, kas saab veel daaliad kätte. Peaks saama, maa jäi ju pehmeks.

    VastaKustuta