7. oktoober 2012

Aiavaba nädal

Viirusest väljaronimine osutus aeganõudvamaks ja vaevalisemaks, kui algul tundus,. Eile jalutasin küll pisut aias ringi, kuid millegi tegemine oleks kaunis lootusetu olnud. Rohi oli läbivettinud, taimed ka, igal pool peale aiateede oli mudane ja libe ning mõnes peenras läikis lausa vesi taimede vahel. Otsustasin, et ei põe. Ehk ikka niipalju niipalju kuiva annab, et saab millalgi roosid ära mullata. Käsikäruga seda turvast ma läbi vedela pori ei ole võimeline vedama. Ja kui ei saa mullata, siis pole ka midagi parata. Elu on selline.
Begooniaid ei raatsi veel välja võtta
 Aga kased on juba täiesti lehtedest lagedad ja pärnad enamjaolt ka

 Mõned üksikud roosid õitsevad, aga õige sügisene õitsemine jäi sel aastal olemata, pidevas vihmas närtsisid õienupud enne avanemist. Largo.
 Füüsal, va umbrohi, aga sügisel väga värvirõõmus
 Rohisin ära naatidesse kasvanud suure kaktuse. Nüüd meil ei lähe raisku isegi mitte umbrohi, sest need tegelased lausa jumaldavad naate:
 
 Õitseb pargiroos Lac Majeau ja oi kuidas lõhnab, nagu need vanad roosid ikka.
 Viinamarjad meil sel aastal valmis ei saa, liiga vähe valgust ilmselt. Kuigi on aia vaat et kõige soojemas ja päikeselisemas kohas. Igatahes on väga hapud ja pisikesed.
 Veigela sügisene õitsemine on kevadisest tagasihoidlikum, aga ilus ikkagi.
 See tegelane jääb piltidele eriliselt ülbe näoga. Muidu on rohkem igal võimalusel perenaise sülle kippuv nurrmootor.
Tänane ilm tundus ilus ainult aknast välja vaadates, tuul tahtis minema viia ja aeg-ajalt sadas vihma ja korra ka rahet. Tegin täieliku puhkepäeva, lugesin, mängisin arvutiga. Läks asja ettee, enesetunne on juba päris hea. Homme tuleb tööle minna.

9 kommentaari:

  1. Vaatan kui imet, meil on küll veel kõik puud lehes, kaskedel alles hakkab veidi kollast tekkima.

    Ja viinamarja saak oli ka üllatavalt suur, marjad olid ehk veidi hapukad, aga meil väga magusaid sorte polegi.

    See tegelane on aga naadi peal kõvasti kosunud:) Nii nunnu!

    VastaKustuta
  2. No on alles uhke poseerija!Hea, et Sa ei saanud aeda, haigus tuleb välja ravida! Mul mees ka tatistab ja köhib juba mitmendat päeva. Andsin talle Muhediku õpetatud sidrunivääniku marjamoosi, vist aitas.

    VastaKustuta
  3. Mis viinamarjasort sul on? Meil neist, millel marjad küljes, on valmimata veel ainult Alfa. Hakkab alles kergelt sinakat tooni võtma, eelmisel aastal sai oktoobri lõpupoole valmis, tänavu eks näeb.

    VastaKustuta
  4. See pargiroos on väga ilus isegi sellise vihmahulga juures!
    Tõbisus on vastik jah. Üldiselt tuleb meil ka vett üsna palju, aga savise pinna värk, võtab aega enne kui ära vajub. Lirtsub ja on libe, mul veel aiateid ju pole. Ma usun ikka, et tuleb see vananaiste suvi ikka ka. Kui külmemaks läheb ja siis oled juba terve kui purikas :D

    VastaKustuta
  5. Head jätkuvat paranemist ja mis elul viga,kui sellised nunnud naadihävitajad on. Sedasi ei pane tähelegi, kui neile suutäisi kitkudes varsti kogu peenramaa naadist puhas on. :)

    VastaKustuta
  6. Kipun end juba kordama, aga see kõutsike on tõeliselt ülbe näoga, juba praegu.aga väga armas:)

    VastaKustuta
  7. No nii, siis onju teada, et mis aitab naadi vastu. Tuleb lihtsalt endale muretseda jänkupois või kohe mitu ja naad siis "rohima" lasta. Aga kuidas neid nüüd vahet tegema õpetada, et mida tohib ja mida mitte, vot seda peab nüüd mõtlema.
    Aga eks need viirused luuravad jah siin ringi. Isegi olin siin paar päeva tõbine, aga käisin apteegis ja ostsin kohe mitu pakki Kubja talu Gripiteed ning see aitas. On tegelikult alati aidanud. Ma olen selline "rohutee jooja", mul kõht neid tablette eriti ei salli. Köha vastu on väga hea põdrasammal. Mõru on küll, aga see eest aitab ka.

    VastaKustuta
  8. Oi, lahti ei tohi "rohijaid" lasta, sest nad n2rivad k6ik paljaks nii k6rgeks kui ise ulatuvad ennast venitama:) vaatan isegi laialehiseid umbrohte mitte kui pahategijaid, vaid kui v22rtuslikku ressurssi:D
    Tervisest ja haige olemisest k6neleks isegi, aga ega jutt avita, igayhel oma t6bi ja oma rohi. Soovin ainult, et viirust6bi m6nda elundit krooniliselt haigeks ei teeks.

    VastaKustuta