18. oktoober 2009

Mudameri

Aina sajab sel sügisel, sel nädalavahetusel pole majast kaugemale saanud kui puukuuri. Aknast välja vaadates võib konstanteerida fakti, et mahapekstud päevalilled tuleks ära koristada...ainult mitte selle ilmaga. Soojas toas on selleks liiga mõnus olla.
Tegelikult tuleks enne tõsiste külmade tulekut veel niita, aga kui see ilm nüüd kardinaalselt paremaks ei muutu, siis jääb sel aastal lihtsalt ära. Ma jäin põkaga juba eelmisel nädalal keset õue kinni ja sellest ajast on vett ainult juurde tulnud. Ainuke mootorsõiduk, millega krundil liikuda saaks, oleks ilmselt hõljuk :). Mõtlesin just, et milline õnn, et sai selle kõnniteekivi maha enne, kui ilm täiesti sandiks keeras, nüüd pääseb vähemalt kuiva jalaga kodunt välja ja tagasi.
Puud on nädala alguse torm ka päris hõredaks rappinud, valgust on sellegipoolest vähe ja terve nädalavahetuse on toas tuled põlenud, muidu ei näe midagi teha.
Juunis istutatud konnatatar isegi õitses natuke, enne kui külm teda kimbutas.
Talveune tunne tuleb peale.

8 kommentaari:

  1. No natuke lubab nagu ilusamat ilma järgmisel nädalal. Ma ka ootan ja loodan!

    VastaKustuta
  2. Minu poolest võiks nüüd külmaks minna ja talv kätte jõuda, saaks suusatama minna

    VastaKustuta
  3. Eks järgmisel aastal kui seda songermaad juba murukamar katab, seda pori Sul enam niipalju pole. Ehituse aeg on kole nii ruumides kui õues.
    Meil siin pole mingit pori ja hoopis rohkem ärritab mind sel aastal see vahetpidamata puhuv vali tuul
    Võiks jah juba talv tulla - nii koledat sügist annab ikka mäletada

    VastaKustuta
  4. Murukamar päästab meil ainult niipalju, et seal, kus muru peal on, vajub pahkluuni sisse. Mujal ilmselt põlvini (pole igaks juhuks proovinud). Aiakäru igatahes selle nn.muru peal vedada polnud võimalik, isegi tühjalt vajus sisse :D. Meil on savi peal ja paas all, nädalaid läheb, enne kui see vesi kuhugi ära imbub.

    VastaKustuta
  5. kaeva suur kraav! mereni!
    krt!
    mul ka lirtsub õues mõnes kohas. kuigi sügav paesse raiutud kraav on 20 m kaugusel. ma ei taha mõeldagi, mis ilma selleta oleks.

    VastaKustuta
  6. Kunagi meil oli plaanis eestiaegsete kuivenduskraavide taastamine, aga kuna need mereni läheksid läbi kruntide, mis on vist juba viiendat-kuuendat aastat müügis, polnud nende kruntide omanikud asjast eriti huvitatud ja meie omast rahast ka maksta ei tahtnud.

    VastaKustuta
  7. A kuidas oleks tiigiga? Aitaks ehk ka seda liigvett kokku korjata?
    Ja siis need vesiroosid ja....:D

    VastaKustuta
  8. Tiik on kunagi tulevikus plaanis. Sest selle pangarööviga on seni veel ikka kehvasti. Samm sammu järel. Järgmisel aastal kõigepealt kanalisatsioon, siis puukuur ja siis ehk tiik.

    VastaKustuta