14. oktoober 2009

Uuuuuuuuuuuuuuuuu

...undab akna taga, nii karmi põhjatormi pole tükil ajal olnud. Tuul jookseb mööda põrandat ja ime, et meil veel elektrit on, kellade järgi võib oletada, et päeval ei olnud. Kauaks seda pidu muidugi ei pruugi jätkuda, nii et hommikune ärkamine tuleb igaks juhuks moblaga üle kindlustada.
Roosid said eelmisel laupäeval mullatud ja pühapäeva hommikul oli maa härmas. Lõunaks sulas kõik muidugi ühtlaseks poriks ja rohkem pole külma olnud. Kuigi tänu tuulele on tunne, nagu oleks väljas kusagil absoluutse nulli lähedal. Sellistel külmadel ja tuulistel õhtutel mõtlen miskipärast alati siinsamas talus elanud esivanematele...ammuks see elekter siiakanti jõudis ja kui pime siis siin sügisõhtutel oli...aga inimesed sündisid, elasid, armastasid ja surid. Nii põlvkondade kaupa.
Enne rooside muldamist suutsin veel majaesist tasandada, seda pinnast, mida traktor kivide alt välja kaevas. No see majaesine pinnas on meil ikka. Pehmelt väljendudes vähese mullasisaldusega savi. Pole midagi imestada, et mul selg siiamaani valutab. Ei aita soe kott ega Olfen-geel.
Vanaduse vastu pidi arseen aitama (tsitaat saatest Prillitoos), aga ma seljavalu puhul siiski parem sellega ei katsetaks.
Muudest muredest ja uudistest veel niipalju, et kolli jõudis naabrimehe abiga kolmandal päeval koju, üleskutse koguda allkirju sõjardite paugutamismängude vastu panin üles, tööd on nagu tavaliselt sügisel üle kõrvade, Bakkeri paki saatsin tagasi (liiga külm on istutamiseks), Lumehelbekese kütusepumba voolik on katki, maja tagumine uks on kõveraks kuivanud ja seal vahel on sentimeetrine pragu, kust puhub külma tuult, metsa all lesivad minust kõrgemad lõhutud küttepuude kuhilad, mida pole kuhugi panna, sauna eesruumi põrandaküte ei tööta jne.jne.jne. Omas majas juba igav ei hakka :D.

2 kommentaari:

  1. Njaaa, igav Sul tõesti ei hakka!
    Meil vool pidevalt plingib, kahtlustan, et nendest samadest 40aastastest "hüppenööridest", mis me aknataguse posti küljest majja tulevad, külla sisse tulev vool on meil juba mitu aastat maa all, seega kaugem põhjus ei saa eriti olla. Peaks Eesti Energiaga sel teemal suhtlema, aga hetkel neil kindlasti käed-jalad tööd täis, meie probla annab oodata veel. Õnneks mees ostis oma arvuti taha korraliku UPS-i, muidu ei oleks hommikul Postimehest vist midagi netist lugeda. ;o)

    VastaKustuta
  2. Jah, see torm oli ka siinmail üks viimaste aastate rängimaid ja nagu kõik infoallikad ütlevad, on kõige suuremad kahjustused jällegi Tartumaal ja Kagu-Eestis, eks muidugi mujal ka. Meil käis ka mitmed korrad elekter ära ja õhtul päris pikalt, aga õnneks seekord me vist selles kõige hullemas tsoonis ei asunud. Lõunast alates tuli ka mingit jubedat jäidet, aga, et teisipäeval sulas puudelt see raske lopp ära, siis meil suuri kahjustusi pole. Esmakordselt elus nägin, et täiesti lääbakil ja risti-rästi maha murdunud on see konnatatar.

    Ja sääraste ilmadega tundubki, et igasugu probleeme on hiigla palju, päikese lahustuvad nad kuidagi väiksemateks ja märkamatuteks. Ära siis liiga ka rassi, kõike ei jõua niikuinii korraga ära teha.

    VastaKustuta