7. veebruar 2009

Näpud mullaseks

... siis sel aastal esimest korda. Taimi ette kasvatama ei hakka enne, kui seda saab juba õues väikeses kasvuhoones teha. Kuid kasvama kippuvad sibulad panin köögi aknalauale potti ja homme külvab natuke tilli ja salatit ka, siis on peatselt esimene värske roheline omal lauale näppida.
No ja roosid tellisin ka muidugi ära. Nii et aiahooaja võib vist avatuks lugeda :).
Eestist ma viimasel ajal roose ostma ei kipu. Ainuke roosimüüja, kes oma lubadusi sajaprotsendiliselt täitnud on, on olnud Garden.ee, alati olen saanud seda, mida tellinud ja kokkulepitud ajal. Aga ka nemad müüvad peamiselt inglise, prantsuse ja saksa aretajate roose.
Nende selleaastasest valikust ma midagi ahvatlevat ei leidnud, pealegi huvitavad mind eelkõige põõsas-, mitte peenraroosid.
Eesti aianditega on senised kogemused kurvavõitu. Ühel kevadel üritasin Rosmakorist roose osta, tegin samamoodi tellimuse veebruaris, aga sellegipoolest pooli tellitud asju ei saanud. Põltsamaa roosiaiast olen ostnud kaks istikut, kumbagi pole siiamaani õitsema saanud. Neljas kevad tuleb, näis, kas sel aastal tuleb mõni õis.
Tuju on tööasjade pärast sant ja midagi ei edene. Thunide kalendri järgi on ka see nädalavahetus üks suur must kriips.
Ehk läheb õhtuse saunaga paremaks.

2 kommentaari:

  1. Mul on petersell, basiilik ja roheline sibul juba idanenud, aga praegu ma veel aia peale ei mõtle, peas on muud asjad.
    Ja tead, peale 0-päeva tulevad kindlalt paremad ajad:) Kui ei edene ühtpidi, siis teistpidi ikka

    VastaKustuta
  2. No jääme ootama siis. Neid roose. Ja ära Sa seal masenda midagi! Ole ikka rõõmus! Varsti tuleb kevad ja ega praegugi ilmal viga pole! Viska see Thunide kalender nurka ja otsusta ise, et milline päev Sul parasjagu on, null vai mitte! Sa oled ju nii tubli olnud, seda Sa pead pühitsema! Iga päev!

    VastaKustuta