15. detsember 2008

Magamismaraton

Tänapäeva inimene, eriti kui ta elab linnas, elab vastupidi looduse poolt sätestatule. Meie esivanemad kasutasid täiega valget aega, alates kevadtöödest kuni sügisõhtuteni tehti tööd varahommikust hilisõhtuni ja talvisel ajal võeti kergemalt, pikkadel pimedatel õhtutel polnudki paljusid asju ju võimalik teha. Praegune inimene rabab end talvisel ajal poolsurnuks ja siis tahab suvel puhata. Mis ongi tegelikult loodusele vastupidine elustiil.
Maal elades on aastaaegade surve mõju tuntavam. Isegi õde, kes linnas elades luges normaalseks magamaminekuajaks peale südaööd, kipub siinses pimeduses ja vaikuses vahel juba enne kella ühtteist ära kustuma. Endast ma parem ei räägigi.
Peale reedeõhtust firma jõulupidu, kus Hilise saadetud kaelakee (pildil) kenakest furoori tekitas ja arvukaid komplimente teenis, sain tuttu küll alles kell kolm öösel, see-eest magasin laupäeval kella kümneni, ja ka ülejäänud päevast pole eriti midagi märkimisväärset meenutada. Natuke pesupesemist, koristamist, poisi tellitud ahjukarbonaad, nädala jooksul lugemata jäänud ajalehed-ajakirjad ja õhtune saunaskäik. Poiss kui kõige pikem lõpetas viimaste tulede majale külgepaneku ja tulemus on tõeliselt fantastiline, nii kaunis ja särav pole see vana maja veel iial varem olnud. Kahjuks pole õiget tehnikat, millega seda ilu jäädvustada, isegi korralikku pikka statiivi mitte, millega välguta öövõtet teha.Pühapäevahommikune päikesepaiste meelitas lõpuks õue, ilm oli mõnus, paar kraadi külma, maa üle tüki aja kõvakstõmbunud ja ilma poris libisemata kõnnitav. Lihtsalt väljasolemise mõnust vedasin paar kärutäit puitbriketti ja korjasin kärutäie tormis murdunud oksi. Siis sõin kõhu täis ja kustusin uuesti ära. mina, kes ma tavaliselt eales päeval ei maga, tudisin täies rahus kella neljast seitsmeni. Mõtlesin küll, et nüüd tekib õhtuse uinumisega probleeme, aga kus sa sellega.
Ja mõned lilled on ka veel endiselt aias. Kapsalilled näiteks:

9 kommentaari:

  1. Hehh!
    Ma just mõtlesin, et hakkan seda kaelakeed endale nuiama! Hiljaks jäin, ilma jäin.
    Aga koos selle jaki vai kampsuniga, mis see Sul seal on, on ikka hirmus ilus küll
    Mina ei oskakski nii ilusat asja välja kanda

    VastaKustuta
  2. Kee on kaunis!
    Maja on kaunis! - aimu saab ikka, eks päriselt sädeleb muidugi rohkem!
    Sul on õigus, talv nõuab talveund.
    Eks inimesed ise aja oma elu keeruliseks ja piitsutavad end takka- kõiki asju tuleb rahulikumalt võtta ja kõik saab ka siis tehtud. Ma ka enam ajanappuse üle ei vigise, jõuan nagu jõuan.

    VastaKustuta
  3. Vau
    Need ripatsid tehtud võtmehoidjateks (roostevaba traadist aasad), aga kahjuks kodus enam ei ühtki võtmerõngast :(
    Aga vot see sall - see ongi see masinaga palistatud ja... minu arust suvel paras ainult aias ringi lehvida.

    Paroolgi - ledato :)

    VastaKustuta
  4. Vau - see ehe ja see sall. Tõeliselt kaunis. Täitsa usun, kuda su töökaaslased sulle komplimente puistasid.

    Ja maja on ka kena. Mulle hirmsasti meeldivad need jõuluaegsed tulukesed - mida rohkem seda uhkem :)
    Kahju ainult, et see aeg nii lühike on - peale kolmekuningapäeva korjatakse kogu see uhkus ära. Tuleks vähemalt lumigi maha.

    VastaKustuta
  5. Mirjam, ära ole nii perfektsionist :). Salli ja ehete kohta ütles isegi meie hilisteismeline noormees vau! Ja see on juba tase, sest tavaliselt ei ütle ta üldse midagi. Ja nüüd ma lehvin selle salliga kooli :).

    VastaKustuta
  6. Imeilus komplekt! Ja maja on väga ilusti kõigi tuledega pildile jäänud.
    Ja uni on mul kaaaaaaaa. Eriti sellepärast, et nädalavahetusel tegin eriti pikalt koristusrallit - ma tööpäevadel ei jaksa, vajun kossdi diivanile. Ja see nädal on igal teisel õhtul veel esinemised ka.
    parool loysti, aga ennist ühtesid kommentaare lugedes pakkus vahvat ja päevakorralist - unisms

    VastaKustuta
  7. ikka tõega ilusad!
    kadedaks teeb kohe, sest ma ei oska ei ehteid ega salli kanda!

    aga unimüts enam ei ole. oma kuu aega juba.

    VastaKustuta
  8. Fantastiline kombinatsioon ehte ja salliga! Käin nüüd juba tükk aega Hilise loomingut imetlemas. Nii elitaarne omade värk, ei midagi müügiks. Kuidas sul küll õnnestus see ehe omale saada?

    VastaKustuta
  9. Ma pean vist natuke täpsustama, see ehetega sama värvi asi ei ole Hilise tehtud sall, vaid boolerojakk, mis täiesti juhuslikult sattus kapis olema ja täpselt samades värvides. Kaubamärk Wearhouse, ostetud Humanast.

    VastaKustuta